Polemik & Kulis
03 Tem 2017 10:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:57

Yılmaz Özdil, Fatih Altaylı'yı bombaladı: Açık yalan söylüyor! O yalan söyledikçe... (Medyaradar/Özel)

Sözcü köşe yazarı Yılmaz Özdil ile Habertürk yazarı Fatih Altaylı arasında Medyaradar üzerinden başlayan polemik devam ediyor.

Fatih Altaylı’nın geçtiğimiz gün Özdil’e yönelik kaleme aldığı önce ‘unutklanlık’ ardından “Biz Sabah’ta az buz çalışmadık, istifa ettiğini de görmedim be kardeş” yazısına Sözcü yazarı Yılmaz Özdil’den çok sert yanıt geldi. Alev Gürsoy Cimin’e konuşan Özdil, Altaylı’ya resti çekti, “açık yalan konuşuyorsun”….

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, geçtiğimiz günlerde köşesinde AK Parti döneminde el konulan ya da sahip değiştiren medya kuruluşlarını yazmış ve "yandaşlaştırıldılar" eleştirisi getirmişti. Özdil yazının bir bölümünde Star TV’nin Cem Uzan’dan Ferit Şahenk’e uzanan yolculuğuna dikkat çekmiş ve “Star TV, AKP şakşakçısı iş adamına verildi” ifadesini kullanmıştı. Yılmaz Özdil bir dönem gazete ve televizyonlarında çalıştığı Aydın Doğan için ise yazının kalan kısmında bir ifade kaleme almış ve Doğan’ın vergi cezalarıyla hizaya sokulmaya çalışıldığının altını çizmişti.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı’dan ise Yılmaz Özdil’e cevap gelmiş,"İyi de Yılmaz Özdil, bu satıştan sonra Star TV'nin Haber Genel Yayın Yönetmenliği'ni yaptı yıllarca. Herhalde unuttu." demişti.
Bu yazı üzerine Medyaradar’a konuşan Yılmaz Özdil, Altaylı’nın yazısını “Çok aptalca” olarak değerlendirmiş, “Azıcık Türkçesi olan biri bile o yazıda Aydın Doğan'ı değil de kimi kastettiğimi çok iyi bilir” demişti.

Altaylı’dan ise yanıt yine gecikmedi ve köşesinden Özdil’e  “Biz Sabah’ta da az buz çalışmadık, oradan da  istifa ettiğini görmedim be kardeş” dedi..

Özdil Altaylı'nın bu sözlerine de yine çok sert çıktı. Röportajcımız Alev Gürsoy Cimin’i arayan Özdil, "Açık yalan konuşuyor, istifa dilekçem hala ellerinde" dedi. Özdil’in bu polemiği takip edenlerden de bir ricası vardı.

İşte Yılmaz Özdil’den röportajcımız Alev Gürsoy Cimin’e yapılan açıklama:

“AÇIK YALAN KONUŞUYOR”

“Biz Sabah’ta az buz çalışmadık, istifa ettiğini de görmedim be kardeş” demiş. Yine yalan söylüyor. İstifa etmediğimi görmemiş olamaz çünkü ben istifa ettiğimde o, orada genel yayın yönetmeniydi. 2007 yılında yani TMSF el koyduğunda seçim vardı. 22 Temmuz 2007’de seçim olacaktı. Ben seçim sonucunu bilmiyor olmama rağmen, seçim sonrasında TMSF kontrolünde çalışmak istemediğim için  21 Temmuz 2007’de yani seçimden bir gün önce istifa ettim. Hatta seçimler aslında 2007 Kasım ayında yapılacaktı, önce çekilmişti. Ben seçime bir gün kala istifa ettim. CHP ya da MHP iktidara gelebilirdi, AKP iktidar kaybedebilirdi ama ben buna rağmen beklemedim ve seçimden bir gün önce istifa ettim. Hatta ben istifa ettiğimde yaz ayıydı. Beni Hürriyet’e davet ettiler ve o yazın sonrasında Hürriyet’e başladım ki ben Hürriyet’e başladığımda Sabah hala TMSF kontrolündeydi. Yani ben TMSF kontrolündeki Sabah’tan istifa etmediysem Hürriyet’e nasıl başladım. Kendisi açık yalan söylüyor.

“ALTAYLI UNUTMUŞ O GÜNLERİ, SABAH'TAKİ İSİMLERİN HEPSİ ŞAHİDİM”

Hatta bugün Sabah Gazetesi’nin genel yayın yönetmeni olan Erdal Şafak’tan tutun, Hıncal Uluç’a kadar herkes şahidimdir. Hatta bunu merak eden varsa o dönemin TMSF yöneticilerine de sorabilir çünkü ben istifa dilekçemi onlara verdim. Fatih Altaylı unutmuş o günleri, bizzat gidip Turgay Ciner ve Kenan Tekdağ’a da sorabilir. Çünkü TMSF el koyduğunda gazetenin sahibi Ciner, yöneticisi de Kenan Tekdağ’dı.Fatih Altaylı’nın unuttuğu bir şey daha var ben sadece Sabah’tan ayrılmadım. Ben aynı zamanda ATV Haberin genel yayın yönetmeni ve ATV’nin genel müdürüydüm. Dolayısıyla TMSF el koyduğu için sadece Sabah’ı değil, ATV’yi de bıraktım. İstifamı yazılı olarak TMSF yöneticilerine verdim, kendisi de bunun bizzat şahidi. Resmi olarak istifa etmeden nasıl ayrılabilirsin ki? Bunların hepsi seçimden bir gün önce oldu. Seçimi bile beklemedim. Ve o yazın sonunda Hürriyet’te başladım. Açık yalan söylüyor. Bana ya da Fatih Altaylı’ya inanmakta zorluk çekenlerden rica ediyorum; zahmet edip Google'a girsin, istifam internet sitelerinin tümünde de haber olmuş. Google’u taramak bu kadar zor değil. 21 Temmuz 2007’de Yılmaz Özdil Sabah’tan istifa etti diye haberleri görürsünüz. Nasıl böyle bir yazıyı kaleme almış şaşkınım. O yalan söyledikçe ben doğrularını anlatmaya devam edeceğim.