Polemik & Kulis
31 Ara 2023 11:26 Son Güncelleme: 31 Ara 2023 11:27

Yeni Birlik Gazetesi’nde bir dönem sona erdi! 8 yılın ardından veda etti…

Yeni Birlik Gazetesi’nden üst düzey ayrılık haberi geldi. Deneyimli isim, 8 yılın sonunda kurum ile yollarını ayırdı.

Yeni Birlik Gazetesi'nde bir dönem sona erdi. Avni Özgürel'in sahibi olduğu ve 2016 yılının Mart ayında yayın hayatına başlayan gazetede Haber Müdürü sonrasında ise Spor Müdürü olarak görev yapan Mustafa Yaşar, 8 yılın sonunda kurumu ile yollarını ayırdı.

Mustafa Yaşar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yorucu bir süreçten geçtiğini, kısa bir süre dinlenip yazımı yarım kalan kitabını tamamlayacağını, sonrasında ise çok sevdiği mesleğine geri dönmek için hazır olacağını söyledi.

 

MUSTAFA YAŞAR KİMDİR?

1966 İstanbul doğumlu Mustafa Yaşar gazeteciliğe 1990 yılında Fotospor'da telifli muhabir olarak başladı. Türkiye'nin ilk yerel televizyonlarından KMP Anadolu TV'de muhabirlik, editörlük ve spikerlik görevlerinde bulundu. Bir dönem Milliyet Gazetesi Spor Servisi adına çalıştı. 2003 yılında kendi internet haber sitesini kuran Yaşar, 2013 yılında da yine kendine ait spor sitesi ile medyada yer aldı. Fotospor Gazetesi'nde iki ayrı dönemde Galatasaray muhabirliği ve yazarlığı, Gece Yazı İşleri Sorumluluğu, 1994 yılında siyasi basın danışmanlığı yapan Yaşar, Gazete Ege, Antalya Beyaz, Futbol Plus, Ajansspor ve Bengü Türk Televizyonu'nda da görev yaptı. Evli ve iki kız çocuk babası Mustafa Yaşar basın kartı sahibi olup, Uluslararası Spor Yazarları Birliği (AIPS), Uluslararası Bisiklet Gazetecileri Derneği (AIJC), Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) üyesidir. Yaşar, Boşnakça ve Rusça biliyor.