Polemik & Kulis
03 Nis 2015 12:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:10

Yeni bir gazete daha yayın hayatına giriyor! Adı ne, kim çıkartıyor? (Medyaradar/Özel)

7 Haziran seçimleri yaklaşırken medyada da hareketlilik yaşanıyor. Zaman Grubu'ndan sonra bir medya grubu daha yeni bir gazete için harekete geçti.

Milat gazetesi ile Gerçek Hayat dergisinin içinde bulunduğu medya grubu yeni bir günlük gazete ile okur karşısına çıkıyor. 6 Nisan'da gazete bayilerinde yerini alacak gazete içerik ve görsel olarak alışılagelmiş Tük gazeteciliğinin çok dışında bir anlayışa sahip.
"Söyleyecek çok sözümüz var" sloganı yayın hayatına giren Yeni Söz gazetesi, "gündemin peşine takılan değil kendi gündemini oluşturan gazete olmayı" hedefliyor.
"Her şeyi bilen değil, kendi konusunda uzman" isimlerle yola çıkan Yeni Söz gazetesinde Prof. Mazhar Bağlı, Cumhurbaşkanı danışmanı Cemil Ertem, PKK ile devlet arasında görüşmeleri sağlayan ve kamuoyunun "Balıkçı" olarak tanıdığı İlhami Işık, Vahdettin İnce, Siber İstihbarat ve İstihbarat teknolojileri uzmanı Columbia Üniversitesi eski Öğretim üyesi Dr. Hüseyin Kemal Bayazıt, Ermenice bilen az sayıdaki akademisyenlerden ve Türkiye'nin en önemli Ermeni uzmanlarından KAFKASSAM Başkanı Dr. Hasan Oktay, Sadık Yalsızuçanlar, farklı ekonomi tezleri ile ünlü akademisyen ve ANKA Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mehmet Sağlam, İlüminati uzmanlarından Kemal Özer, Zihni Çakır, Ahmet Gemici, Prof. Vahap Coşkun, Prof. Rüstem Erkan, Ali Adakoğlu, Aslan Balcı gibi kendi alanlarının uzmanı olan akademisyen, bilimadamı, gazetecinin yazıları ile yer alacağı gazetenin hedefinin "haber ve yazıları ile Türkiye'nin ufuk dünyasına bir katkı sağlamak olduğu" belirtiliyor.
Yeni Söz gazetesi, hedef olarak bir süre sonra İngilizce ve Arapça konuşan ülkelerde de yayın yapmayı planlamış durumda.
Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şimşek, Yeni Söz'ün kimliği ile ilgili şu bilgileri veriyor:
"Entelektüel kaygıları güden ve spekülatif değil referans haberciliği yapmayı hedefleyen ve olaylara daha geniş bir perspektifte bakan yazar kadrosu ile yarını bugünden okumayı hedefliyoruz. Türkiye'deki alışılmış mizanpajın dışında bir görsel anlayışı benimsedik. Bu açılardan değerlendirdiğimizde hem estetik hem de içerik olarak Türk Basınında daha şimdiden yepyeni bir soluk olmaya adayız.
Bu anlayış ve kaygılarımızla sadece Türkiye'nin değil uluslararası bir marka olmayı hedefliyoruz. Orta vadede önce Arapça sonra da İngilizce günlük olarak dünyanın bir çok ülkesinde yayın yapacağız inşallah.
Yazar kadromuzun arasında kendi alanlarındaki başarılarından e farklı tezlerinden dolayı dünyaca tanınan bazı sürpriz isimler de olacak. Örneğin, Ermeni araştırmaları konusunda uzman bir Japon Bilim adamı bunlardan ilki olacak. Bazı hükumet ve devlet başkanları ile entelektüel kimlikleri ile bütün dünyada izlenen isimler de yazıları ile gazetemizde yer alacaklar."
Gazetenin rutin sayfaların dışında, Tefekkür, Mimari, Şehir, Yaşam, Çevre, Çocuk, Ekoloji sayfaları bulunacak.