Polemik & Kulis
24 Mayıs 2021 14:29 Son Güncelleme: 24 Mayıs 2021 14:48

Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın, bir restoran sahibiyle tartıştı: Biz Getir kadar zengin değiliz

Twitter’da bir restoran sahibinin Getir uygulamasının ödemeleri hemen yaptığına ilişkin paylaşımına yanıt veren Yemeksepeti’nin CEO’su Nevzat Aydın, "Biz o kadar zengin değiliz" dedi.

Yemeksepeti CEO'su Nevzat Aydın, sosyal medyada “Neden geç ödeme yapıyorsunuz?” diye soran restoran sahibiyle tartıştı. Restoran sahibi, Getir uygulamasının ödemeleri hemen yaptığını söyleyince Nevzat Aydın, "Biz o kadar zengin değiliz" dedi.

Koronavirüse karşı alınan tedbirler nedeniyle sadece paket servis yapabilen bir restoran sahibi, Twitter hesabından Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın’a “Bünyenizde çalışan restoranların ödemesini neden her ay geciktiriyorsunuz? Yüzde 38 ve fazlası komisyonunuzu hemen alıyorsunuz. Müşteriden de ödemeyi hemen alıyorsunuz. Ama bizi paramızı alabilmek için yalvartıyorsunuz! Haram zıkkım olsun” diyerek eleştiride bulundu.

“YÜZDE 34 KOMİSYON ALIYORSUNUZ”

Restoran sahibi, “Joker açıyoruz. 45 TL tutar 25 TL'ye iniyor. Siz listeleme için 5.90 kesiyorsunuz. Üzerine komisyonunuz olan yüzde 34'ü alıyorsunuz. Ona rağmen biz ürünleri gönderiyoruz. Ama siz ayda 2 kere yapmayı vadettiğiniz ödemeyi hiçbir ay zamanında yapmıyorsunuz. Bu ay dahil! Pandemide restoran olarak ayakta kalmaya, kira ve personel giderlerimizi halletmeye çalışıyoruz. Ürün tedariğine nakit para ile devam ediyoruz. Peki siz her yer kapalıyken paket servis ile gönderdiğimiz yemeklerin ücretini ödemezseniz biz nasıl devam edeceğiz?” dedi.

“KURYE HİZMETİNİ KOMİSYON GİBİ GÖSTERİYORSUNUZ”

Restoran sahibine sosyal medya hesabı üzerinden yanıt veren Nevzat Aydın, “Yemeksepeti'nin ortalama komisyonu yüzde 8 civarı. En yüksek komisyon ise yüzde 12. Kurye servisi hizmetini komisyonmuş gibi gösteriyorsunuz. Kendi kuryenizi kullanırsanız böyle bir sorun kalmaz, yüzde 10 komisyon verirsiniz. Paralar her on beş günde bir kesilen fatura üzerine yatırılıyor. Bu ay bayrama ve 19 Mayıs'a denk gelinmesine rağmen yine beş iş günü içinde yatırılıyor. Tahminim pazartesi hepsi ödenmiş olur” dedi.

ÖDEME ÇİZELGESİNİ PAYLAŞTI

Ödeme çizelgesi paylaşan restoran sahibi ise, “Tarihleri burada görebilirsiniz. Bugün ayın 22'si. Pazartesi 24'ü. 1 haftalık bir gecikme için bunların hepsi bahane ne yazık ki. Renkli işaretlenen yerlerde de kesilen ücret sonrası alacağımı görebilirsiniz. Teşekkürler” ifadesini kullandı.

Aydın da “Gecikme yok ki. Beş iş günü hanımefendi. Ayrıca o parayı da biz hemen almıyoruz, banka anlaşmasına göre 28-32 günde alıyoruz. Yani size önce ödeme yapmak için komisyon ödüyoruz” şeklinde bir yanıt verdi.

Restoran sahibi, Getir uygulamasının ödemeleri hemen yaptığını söyleyince Nevzat Aydın, “Bankacılık sistemine müdahale edemem ne yazık ki. Kendi marjından vazgeçmek isterse ödeyebilir. Biz o kadar zengin değiliz” açıklamasını yaptı.

İşte o paylaşımlar: