Polemik & Kulis
26 Ara 2017 18:50 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:53

Vuslat Doğan Sabancı Fikret Ercan'a böyle veda etti: Bu bambaşka bir veda!

Hürriyet'in Yönetim Kurulu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı, gazeteyle yolları ayrılan Fikret Ercan'ın ardından duygusal bir veda mesajı yayınladı.

Hürriyet gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı, geçtiğimiz günlerde gazete ile yollarını ayırdığını duyurduğumuz Yayın Koordinatörü Fikret Ercan için oldukça duygusal bir veda yazısı kaleme aldı. Yazısında, Ercan için ‘efsane’ diyen Sabancı, “’Yel kayadan ne alır’ derler. Sadece gazeteciliğe adanan bir hayata ve sadece gazetecilik yapılarak elde edilen bir başarıya sağdan soldan atılan birkaç iftirayı görünce aklıma bu atasözü geliyor” ifadelerini kullandı.

İŞTE, VUSLAT DOĞAN SABANCI'NIN O YAZISI:

"Ayrılıklar zordur ama Fikret Ercan gibi basında efsaneleşmiş bir isimle Hürriyet’in ayrılığı bambaşka bir veda. Dile kolay; yarım yüzyıla ulaşan, gece gündüz demeden süregelen, başarılarla dolu bir mesai sona eriyor.

Yıllarca Türkiye’ye ve dünyaya onun çizdiği birinci sayfadan baktık. “Gazete gülerek yapılır” derdi, öyle yaptı. Rütbelere inanmadı, prim vermedi, 50 yılda çok sayıda gazetecinin yetişmesini sağladı.

Yeni kuşakların hayal bile etmekte zorlanacağı yarım asırlık yolculuğu sürdürebilmesinde, bırakın yeniliklere ve değişime direnmeyi, hepsinin öncülüğünü yapmasının büyük payı var. Bu yıl 44’üncüsünü verdiğimiz Altın Kelebek ödüllerinin sürekli kendini yenileyerek bugünlere gelmesini sağlayan kişi de Fikret Ercan’dan başkası değil.

“Yel kayadan ne alır” derler. Sadece gazeteciliğe adanan bir hayata ve sadece gazetecilik yapılarak elde edilen bir başarıya sağdan soldan atılan birkaç iftirayı görünce aklıma bu atasözü geliyor.

Fikret Ercan bize veda ederken, onun Hürriyet için daima el üstünde tutulacak bir değer olduğunu herkese bir kez daha hatırlatmak isterim."

HÜRRİYET’İN EN AĞIR TOPUYDU

Hürriyet’in mutfağındaki en kıdemli isim olarak bilinen Fikret Ercan, “Yayın Koordinatörü” olarak yıllarca gazetenin birinci sayfasını yaptı. Ercan’ın ismi Berberoğlu’nun istifasının ardından bir dönem Genel Yayın Yönetmenliği için de geçmişti. Yıllarca Hürriyet ailesinin bir parçası olan usta gazeteci birçok genel yayın yönetmeni ile çalıştı.

HÜRRİYET’TE GEÇEN BİR ÖMÜR

Fikret Ercan ayrılığın ardından, “Hürriyet yolculuğum 1969'da başladı. 48 sene geçti. Her şeyin bir bitişi var, öyle uygun gördüler. Bir sonu olacaktı, bir gün gelecekti. Gençleştirme operasyonu dediler. Hayırlısı olsun. Bundan sonra biz de yeni hayatımıza bakacağız” ifadelerini kullanmıştı.