Medya
23 Ara 2011 18:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:09

VAN BASINI YAYIN HAYATINA DÖNÜYOR!

Van'da meydana gelen iki büyük depremin ardından Bölge Gazetesi logosuyla ortak yayınlanan 11 yerel gazete, 2 Ocak 2012 tarihi itibariyle ayrı ayrı çıkarılacak.

Van’da meydana gelen depremlerde büroları ve matbaa tesisleri hasar görünce yayınlarına ara vermek zorunda kalan gazeteler, Basın İlan Kurumu yetkililerinin de desteğiyle bir süreliğine Bölge Gazetesi logosuyla ortak yayıp yapmıştı. Geçen süre zarfında büro ve matbaa tesislerindeki son eksiklikleri de gidermek üzere olan gazeteler, 2 Ocak 2012 tarihinden itibaren ayrı ayrı yayınlanacak.

 Basın İlan Kurumu Van Şube Müdürü Mehmet Feremuz Ayan başkanlığında toplanan ildeki gazete temsilcileri, geçen süre zarfında kendilerine her konuda yardımcı olan başta Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay olmak üzere, kurumun tüm yetkililerine teşekkür ettiler. Deprem sonrası  büro ve matbaa tesislerindeki son eksikliklerin giderilmek üzere olduğunu ifade eden gazete temsilcileri, 2 Ocak 2012 tarihinde yeniden gazetelerini  yayınlama kararı verdiklerini açıkladı.

 Bu süre zarfında kurum olarak depremzede gazetecilere destek olmaya çalıştıklarını ifade eden Basın İlan Kurumu Van Şube Müdürü Mehmet Feremuz  Ayan, "Van’da ilk deprem 23 Ekim 2011 tarihinde meydana geldi. Bu depremde Van merkezde büyük bir hasar olmamasına rağmen iki gün sonra Genel Müdürümüz Mehmet Atalay bizzat Van’a gelerek basın temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Üçüncü gün ise İnönü İlköğretim Okulu’nun bahçesine  kurduğumuz basın çadırında, bilgisayar ve internet hizmeti de sunarak gazetecilere destek olmaya çalıştık. Yine bu süre zarfında hiçbir gazeteye, yayınlanmadıkları için cezai müeyyide uygulanmadı. Gazete temsilcileri ile yaptığımız toplantıda, tüm gazetelerin 2 Ocak 2012 tarihinde yeniden yayınlanmasına karar verildi" ifadelerini kullandı.

Toplantıya yerel gazete temsilcileri Turan Şahinbaş, Erdal Perihan, Bişar Ulutaş, Cemal Aşan, Sıddık Güler, Fikret Özkan, Yunus Aykaç ve Cengiz Aslan katıldı. Öte yandan, ilde günlük yayın yapan ama resmi ilan almayan İpekyolu gazetesi ise eksikliklerini gidererek iki hafta önce yeniden yayınlanmaya  başlamıştı.
ETİKETLER
#deprem #van #basın