Medya
03 Haz 2008 11:29 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:08

ÜNLÜ SOPRANO LEYLA GENCER'E ZOR GÜNLERİNDE EL UZATAN ÜNLÜ DEVLET ADAMI KİM?..

10 Mayıs´ta, yaşadığı Milano´daki evinde solunum ve kalp yetmezliğinden ölen "20. Yüzyılın Son Divası" Leyla Gencer'in ömrünün son yıllarında çok sıkıntı çektiği ortaya çıktı...


Gül, Gencer, Kül 


Türklerde gelenektir ölünce kıymete binmek.


Üstüne bir de herkesin muhteşem anıları çıkar ortaya, düne kadar hatırlamadıkları, gördüklerinde selam vermedikleri bu "kıymetli kişilere" ilişkin.


Büyük soprano, opera sanatçısı, aslında Türktü, bütün dünya hayrandı başlıklarıyla "öldükten sonra kıymete binen" Leyla Gencer de tam da böylesi sanatçılarımızdan.


Fortune´un editör yazısında Murat Sabuncu, Gencer´le ilgili hiç gündeme gelmeyen, Gencer´i yakından tanıyan bir arkadaşıyla buluşmasındaki konuşmayı aktarıyor:


"Leyla Gencer´i kaybettik diye üzülenler onun özellikle İtalya´daki son yıllarda yaşadığı maddi güçlüklerden habersizdi. Daha doğrusu ilgisizlerdi. Çok zor günler geçirdi. Ve o günlerde ona hiç ummadığımız bir yardım eli uzandı. O zaman dışişleri bakanı olan Abdullah Gül, Leyla hanımın hem sağlık problemlerinin tedavisi için hem de ona bir bakıcı tutulup bakımının sağlanması için maddi destekte bulundu."


Sabuncu konuşmayı aktarırken "Bir anda gözümün önünden Gencer ile adını yan yana koyan isimler, şirketler, cenazesine katılanlar geçti; sonra Abdullah Gül..." diyor.


Abdullah Gül, Gencer´e yardımlarından dolayı bravo, yaşa, demek istemiyorum. Zira o olması gerekeni, doğru olanı yapmıştır.


Yoksa Nuh Gönültaş´ın (kendisine hiç yakıştıramadığım şekilde) "Külleri denizimizi kirletiyor" demesi oldukça abestir.


Geriye kalan ikiyüzlülerin sahiplenmesi değil, Abdullah Gül´ün "denize attığı" iyilik olacaktır.


Yoksa iyilikler de mi denizi kirletir Sayın Gönültaş... 


Elif Çakır/TARAF