Polemik & Kulis
15 Mayıs 2013 10:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:10

ÜNLÜ EKRAN YÜZÜ İSYAN ETTİ! BENİ LİNÇ EDEN MEDYA MESUT YAR'A NE SÖYLEYECEK?

"Erkekler size utanmadan nasıl geliyor" sorusunu ikisi de sordu, ama birinin başına bela oldu.

Beyaz Tv sunucusu Tahir Sarıkaya “Beni linç eden medya Mesut Yar’a ne söyleyecek?” dedi.

Bağlantı noktası dergisine röportaj veren Sarıkaya önemli açıklamalar yaptı

MESUT YAR'A NE DİYECEKLER
Kadın doktora erkekler cinsel sorunlarını size nasıl anlatıyor, sorunuzda tartışma oluşturdu tepki alacağınızı tahmin etmediniz mi ?

Programın ilk ayında kadın doğum doktoru yayınımıza çıkarmak istedim.sabah bayan izleyicilerimizin soru ve sorularına cevap vermek için.bayan doktorun 'cinsel konuda erkek hastalarım daha çok.' demsi üzerine bende o anlık bir refleksle “ erkekler size utanmadan nasıl geliyor ? “ sorusunu sordum. Sen misin onu diyen ! vay efendim bu sunucunun kafasında şeriat var ! muhafazakar sunucu ne dediğini bilmiyor ! gibi inanılmaz tepkiler aldım. İnanmazsınız ama bir kişi sosyal paylaşım sitesi Facebook 'tan “ inşallah ölüm döşeğinde olursunda kadın doktorun eline düşersin.”dedi. ben bunu konuşurken kafamda ideolojik bir saplantı yoktu. Bir anda sordum .ekşi sözlükte ne hakaretler yapıldı. Ardından 2 ay geçtikten sonra bir izleyicim bana tweet attı. Mesut YAR – yılını hatırlamıyorum – star TV de sabah programı yapıyordu. Aynı kadın doktoru yayına almış. Aynen benim sorumu sordu. “ erkekler size cinsel sorunlarını neden anlatıyor ?” dedi.Haberin videosu bende var. Ben Mesut Yar 'ın televizyonculuğunu tartışmam .Televizyon tarihinde dürüst ve kaliteli bir program yapıyor. Acaba benim hakkımda,“ sen o sözü nasıl söylersin ! “ diyenler Mesut YAR'a neler söyleyecek ?

“SABAH HABERCİLİĞİNDE NASIL MİZAH OLABİLİR Kİ ? “
Sabah sabah olumsuz haberler vermeniz tepki topluyor mu ?
Bir sunucu büyüğümüz bir internet sitesine röportaj vermiş.sabah sunucuları hakkında “mizah yapamıyorlar .” demiş kendisi 10-12 yıl önce sabah program yapıyordu.ona şunu sorarım;ülkede 2012 Ekim ayına kadar şehit geliyor muydu ? evet geliyordu. Sabah haberciliğinde gece yaşanan olayları vermeseniz izleyici sabah uyandığında dünya da ve Türkiye de yaşanan olayları sağlıklı izleyemez. Türkiye de gece herhalde karnaval olmuyor…
Trafik kazası, yangın,şiddet,kavga ve kadın cinayetleri genelde geceleri daha çok yaşanıyor. Benim yaklaşık 2 saat süren yayınımda ortalama 50 haber hazırlıyoruz.10-12 haberimiz şiddet,kaza,yangın ve cinayet ile ilgili. Hal böyle iken nasıl mizah yapabiliriz. Mizah programlarını genel olarak gece izleyebiliyoruz. Beyaz Show,Okan Bayülgen örnekleri var.

“ HALKIMIZ ŞİDDET HABERLERİNİ DAHA ÇOK TERCİH EDİYOR.”
Peki,neden şiddet haberleri izleniyor ?

Türkiye 'de hepimiz birey olarak şiddet, kavga gibi nerde olay varsa onu daha büyük bir ilgiyle izliyoruz. Neden;reytinglerime bakıyorum,genelde şiddet unsuru haberleri daha çok izleniyor.peki, halkı şiddete teşvik etmiyor muyuz ? ben olaya şöyle bakıyorum; haber programları reytinge bağlı tutulmamalı,bu uygulama bir an önce kaldırılmalıdır. Çünkü kaldırılması halinde sağlıklı haberler vereceğimize inanıyorum.