Polemik & Kulis
31 Ara 2023 09:58 Son Güncelleme: 31 Ara 2023 09:59

Ünlü ekran yüzü Beyaz TV’ye veda etti! ‘Beni zor duruma soktu…’

Beyaz TV’de sürpriz bir ayrılık yaşandı. Habertürk’ten ayrıldıktan sonra Beyaz TV’ye geçiş yapan ünlü ekran yüzü veda ettiğini duyurdu.

Beyaz TV’de sürpriz bir ayrılık haberi geldi. Yaklaşık 6 yıldır görev aldığı Habertürk’ten ayrıldıktan sonra geçtiğimiz Ekim ayında Beyaz TV’ye geçiş yapan sunucu Oya Çebi, veda etti.

“ANKARA’YA TAŞINMAMIN İSTENMESİ…”

“İnanarak, güvenerek çok hevesli ve çok heyecanlı yola çıktığım ve bir süredir Ana Haber’ini sunduğum Beyaz Tv ile yollarımızı ayırmaya karar verdim” diyen Oya Çebi, şöyle devam etti:

“Az zamanda büyük ve güzel işler yaptık. Bu sürede beni yalnız bırakmadınız, beni evlerinize konuk ettiniz. Reytinglerimizin her gün daha da yükselmesiyle Beyaz Tv’nin en çok izlenen kuşaklarından biri olduk. Bunu sizlerle başardık. Ancak merak edenler olacağı için bu açıklamayı yapmayı zaruri görüyorum. Kanalımla İstanbul merkezli çalışacağım konusunda söz alarak anlaşma yapmıştım. Fakat yayınların bundan sonra tamamen Ankara’dan devam edecek kararının alınması, bunun için de benim çok kısa sürede temelli olarak Ankara’ya taşınmamın istenmesi beni zor duruma soktu. Kendimce böyle bir radikal değişime hazır olmadığım ve bazı önemli gerekçelerim nedeniyle Ankara’ya taşınamayacağım için yollarımızı ayırmaya karar verdim. Bu kısa süreçte çok rahat ve güzel bir çalışma ortamım oldu. Çok güzel insanlar ve çok güzel bir ekip tanıdım. Herkesin emeğine, yüregine sağlık. En büyük teşekkürüm de beni bu süreçte hiç bırakmayan, nerede olursa takip eden vefalı seyircilerime… Artık yeni bir yıla giriyoruz. Yeni yılda yeni güzel gelişmelerle tekrar karşılaşbilmek dileğiyle. Herkese sağlıklı, mutlu, huzurlu, bolluk, bereket ve başarı dolu bir yıl diliyorum…"

 

OYA ÇEBİ KİMDİR?

Oya Çebi 20 Ocak 1985 tarihinde Trabzon'da dünya geldi. İlkokul ve ortaokul eğitiminin ardından Araklı Anadolu Öğretmen Lisesi'nden mezun oldu. Daha sonra Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği bölümünü tamamladı.

 

Üniversiteden mezun olduktan sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil gibi isimler başta olmak üzere birçok isimden spikerlik ve sunuculuk dersleri aldı. Ardından Anadolu Üniversitesi Medya ve İletişim bölümünde eğitim gördü.

Kariyerine ilk olarak Türkçe öğretmenliği yaparak başladı. 4 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra spikerlik ve sunuculuk için gerekli eğitimlerini tamamlayıp Tvem kanalında çalışmaya başladı. Burada ana haber bülteninin sunuculuğunu üstlendi. Bir süre Tvem'de çalıştıktan sonra 2017 yılında Habertürk kanalına transfer oldu.

Habertürk'te Haftasonu Sabahı, Gece ve Gün Başlıyor programlarının yanı sıra ana haber bülteninin sunumunda görev aldı. Bir dönem TV8 int kanalında da Sektörün Enleri programını sundu.

Yaklaşık 6 yıldır görev yaptığı Habertürk’le yollarını ayıran güzel spiker 30 Ekim 2023 tarihinden itibaren Beyaz TV’de saat 18.30 da yayınlanan Beyaz TV Ana Haber'i sunmaya başladı. Sürpriz ayrılık kararının ardından Oya Çebi’nin yeni adresi henüz bilinmiyor.

ETİKETLER
#beyaz tv #oya çebi