Polemik & Kulis
09 Eki 2013 11:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:41

UĞUR DÜNDAR'DAN CEM UZAN'A YALANLAMA!

Taraf Gazetesi'ne röportaj veren Cem Uzan'ın yaptığı açıklamalara Uğur Dündar'dan yalanlama geldi..

2001 yılında Uzan Grubunun ceza davaları dosyalarında avukatlığını yapan Prof Dr. Süheyl  Donay da Cem Uzan’ın beyanlarına konu ettiği şekliyle; Uğur Dündar’ın savcılık ifadesinde: “Ben sadece spikerim, sadece hazırlanan haberleri okurum” diye ifade verdiği iddialarını yalanladı.

Taraf gazetesi’ne röportaj veren Cem Uzan yaptığı açıklamalarda; Uğur Dündar’ın mahkemeye verdiği  ifadesi masama getirildi. Baktım, “Ben sadece spikerim, sadece hazırlanan haberleri okurum” diye ifade vermiş. Buna çok kızdım. Bu olay, Uğur ile yollarımızın ayrılmasına neden oldu."  açıklamasını yapmıştı.

Açıklamaya konu soruşturma dosyası; Uğur Dündar’ın hazırladığı bir haberde; Beyaz Enerji yolsuzluğu kapsamında hazırlanan fezlekeden dönemin başbakanı Mesut Yılmaz’ın kardeşi Turgut Yılmaz'ın adını çıkarmadığı için yapılan bir şikayet üzerine başlatılmıştı,

O tarihte soruşturmayı yürüten basın savcısı tarafından ifadesi alındıktan sonra Uğur Dündar hakkında takipsizlik kararı verilmiş, kararın kesinleşmiş, Turgut Yılmaz’ın Uğur Dündar’a karşı açtığı tazminat davası da reddedilmişti.

Uğur Dündar’ın Star TV Genel Yayın Yönetmeni  sıfatıyla şikayet edildiği soruşturma dosyasında ayrıca haberi yapan muhabir Mehmet Güç’te şikayet olunmuş ancak her iki gazetecinin yaptığı savunmalar sonrasında haklarında takipsizlik kararı verilmişti.

Uğur Dündar o tarihte; “Turgut Yılmaz’ın şikayet ettiği haberi Mehmet Güç’ün Özel Haberi olarak anons ettiklerini, Star TV haber merkezinde öncelikle yayın yönetmeni  sıfatı taşıdığını, haberin Basın Hürriyeti çerçevesinde halkın bilgi kullanma hakkı çerçevesinde yayınlandığını” savunmuştu.

Kaldı ki, arşivlerinde yer aldığı üzere;  bugüne değin Uğur Dündar Beyaz Enerji yolsuzluğu kapsamında hazırlayıp sunduğu haberi kamuoyunda her zaman sahiplenerek ısrarla ve cesaretle savunmuştur.

Bu çerçevede, Cem Uzan’ın hangi amaçla kurgulandığını bilemediğimiz ifadelerinde maksatlı  beyanlarının gerçeği yansıtmadığının kamuoyunca da bilinmesi gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.