Medya
30 Oca 2013 12:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:41

UĞUR DÜNDAR ÜLKÜ ADATEPE'NİN ÇOCUKLARINA VERYANSIN ETTİ; BU KADARINA DA PES DOĞRUSU!

Uğur Dündar, CHP ve İş Bankası'ndan 1 milyar dolarlık tazminat isteyen Adatepe'nin çocuklarına tepki gösterdi.

Geçtiğimiz yıl Sakarya'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'yi köşesine taşıyan Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar, CHP ve İş Bankası'ndan 1 milyar dolarlık tazminat isteyen Adatepe'nin çocuklarına da tepki gösterdi.

Trafik kazasında vefat eden Adatepe'nin sponsorluklarına işaret eden Dündar, "Onlardan Atatürk'ü anlatmalarını beklemiyoruz, ama hiç olmazsa annelerinin anısıyla biraz ilgilensinler. Önce bu yanlışı düzeltsinler. Sonra da Atatürk'ün kemiklerini sızlatmaktan vazgeçsinler..." diye konuştu.

CHP ve İş Bankası cephesinden de 1 milyarlık davaya tepkiler vardı. Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği tarihten itibaren CHP’nin bu görevini eksiksiz olarak sürdürdüğünü belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran; “Nitekim Sayın Ülkü Adatepe yaşadığı müddetçe kendisiyle de istişare halinde olunmuş, ne kadarlık bir meblağ istediği kendisine sorulmuş ve bu meblağ oranında ödemelerin yapılması sağlanmıştır. Bu itibarla kendisine herhangi bir borcumuz bulunmamaktadır. Kamuoyunda yer alan yanlış kanıların aksine de Atatürk’ün miras bıraktığı İş Bankası’na ait hisse senetlerinin nemalarından CHP bir kuruş dahi almamakta, bu hisse senetleri Atatürk’ün vasiyeti doğrultusunda değerlendirilmektedir. CHP her zaman Atatürk’ün maddi ve manevi mirasçısı olarak onun emirleri ve görüşleri doğrultusunda hareket etmektedir. Bu doğrultuda bu zamana kadar tüm sorumluluklarımızı yerine getirdik, bugünden sonra da bu sorumlulukların bilincinde olarak yolumuza devam edeceğiz." dedi.

İŞ BANKASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA
İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, "Atatürk bu konuda CHP'yi ödevlendirmiş. Ülkü hanımın sağlığında verilen bu tahsisat CHP tarafından belirlenip bankaya iletilen ve icra edilen bir husus. Ülkü hanımefendi ölümüne kadar bana göre toplumumuzun standartlarına göre oldukça önemli addedebileceğim bir tutarı tahsil etti. Orada herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca Atatürk'ün mirasının, vasiyetinin tartışılmasını da üzüntüyle karşılıyorum" dedi. Bankanın kaptan köşkündeki Genel Müdür Adnan Bali de iddialara Antalya'dan cevap verdi: "İş Bankası bakımından vasiyetname neyi ifade ediyorsa bu şekilde davranılmıştır."

İşte Uğur Dündar'ın bugünkü o sert yazısı

ATATÜRK'ÜN KEMİKLERİ SIZLAMIŞTIR
Haberi okudunuz. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Ülkü
Adatepe'nin çocuktarı, Türkiye İş Bankası ve CHP'den 1 milyar dolar istiyorlar.
Merhumenin ilk eşi Fethi Doğançay'dan olan çocuktan Ali ve Ahmet Kemal
Doğançay, avukatları aracılığıyla gönderdikleri ihtarnamede, 1 milyar doların
Atatürk'ten kendilerine miras kaldığını savunuyorlar. Haberi okurken sıkıntıdan
terledim! İçimden "bu kadarına da pes doğrusu!" dedim.

İNANILACAK GİBİ DEĞİLDİ, AMA GERÇEK
18 Mart 2004... Büyük utanç sona eriyor ve Çanakkale Şehitleri Abidesi, proje yarışmasından 60 yıl sonra görkemli bir törenle ziyarete açılıyor... Tören alanı hıncahınç dolu. Utanç verici ihmalin sona ermesi için haberler yapan, kampanyalar düzenleyen ARENA ekibi de orada. Davetimiz üzerine törene katılanlardan biri de, Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe. Heyecanla mikrofonu uzatıp soruyorum: "Sayın Adatepe, Çanakkale Şehitleri Abidesi nihayet tamamlandı. Duygularınızı öğrenebilir miyim?" Ne dese beğenirsiniz? "Ben buraya ilk kez geliyorum ve çok güzel buldum!" "Gerçekten ilk kez mi geliyorsunuz?" "Evet daha önce hiç gelmemiştim!" İnanılacak gibi değil ama gerçek. Atatürk'ün askeri dehasını sergilediği, Mehmetçiğin eşsiz kahramanlık destanıyla tarihin akışını değiştirdiği bu kutsal topraklara Ülkü Hanım daha önce hiç gelmemiş! Oysa adına düzenlenen balolar ve etkinliklere katılmak için birçok kez İzmir'e gittiğini, bu yolculuklann bir bölümünü Çanakkale üzerinden yaptığını biliyorum. Çanakkale'den geçmiş, ama yolu Abide'ye hiç düşmemiş! Röportaj devam ediyor:

BENİM BURAYA GELMEMİ SAĞLAYAN SPONSORUM
 "Benim buraya gelmemi sağlayan sponsorum (....) markete çok teşekkür ederim!" Şaşkınlıktan ne diyeceğimi bilemiyorum. Allah'tan canlı yayında değiliz! Çanakkale İstanbul'a çok uzak olsa, meşakkatli bir yolculuk sonunda varılsa, belki bir ölçüde anlayacağım, ama tarihi yarımadadaki Abide'ye en fazla 3-3.5 saatte varılıyor.

KAZA YAPTIĞI VOLVO MARKA LİMUZİN DE KİRALIK
Yani bir depo benzin bile harcanmıyor! Atatürk'ün manevi kızı bu kısacık
yolculuğu sponsorla yapıyor! Gel de şaşırma! Gel de üzülme! ? ? ? Ülkü
Adatepe'yi geçen yıl, Ankara'dan İstanbul'a dönerken, Sakarya yakınlarındaki
bir trafik kazasında kaybettik. Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın! O
kazayı yapan Volvo marka limuzin araç da kiralıktı. Yani merhume, o seyahati de
sponsorla yapıyordu! ? ? ? Bunları yazmaya hiç niyetli değildim. Ama çocuklarının son girişimi üzerine dayanamadım. Bakar mısınız?

KALKMIŞ CHP VE İŞ BANKASI'NDAN 1 MİLYAR DOLAR İSTİYORLAR
 Ülkü Adatepe'nin çocukları kalkmışlar, Türkiye İş Bankası ve CHP'den 1 milyar dolar istiyorlar! Böylece Atatürk'ün vasiyetinin yerine geleceğini söylüyorlar! Onlara bir önerim var: Hemen Google'a girsinler, devletin 2003 yılında yaptırıp, annelerinin adını verdiği "Sancaktepe Küçük Ülkü İlköğretim Okulu"nun tanıtım sayfasını bulsunlar. Orada "Küçük Ülkü Kimdir?" bölümünde,
annelerinin hala yaşadığı bilgisini görecekler! Onlardan Atatürk'ü anlatmalarını
beklemiyoruz, ama hiç olmazsa annelerinin anısıyla biraz ilgilensinler. Önce bu
yanlışı düzeltsinler. Sonra da Atatürk'ün kemiklerini sızlatmaktan vazgeçsinler...