Medya
25 Nis 2014 11:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:07

Uçan Süpürge’de “ASKIDA BİLET” var

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali bu yıl “Askıda Bilet” uygulamasıyla daha çok seyirciye ulaşacak. 8-15 Mayıs tarihleri arasında festivalin gündüz seanslarının biletlerini ilk askıya çıkaranlar Türkan Şoray ve Hülya Koçyiğit oldu.

Bu sene 17.si düzenlenen Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali bir ilke daha imza atıyor. “Askıda sinema biletleri” uygulamasıyla daha çok seyirciye ulaşacak olan festival, daha büyük buluşmalar isteyen Ankaralıları filmlerle buluşturacak. hedefliyor.
 
Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin gündüz seansı biletlerini ilk “askıya” çıkartanlar, sinema oyuncuları Türkan Şoray ve Hülya Koçyiğit oldu. Böylece festivalin ilk iki gününde gündüz seansları ücretsiz olacak. Bir başka deyişle, Kızılırmak Sinemasına giden seyirciler festival filmlerinin başlayacağı 9 Mayıs’ta Türkan Şoray’ın, 10 Mayıs’ta Hülya Koçyiğit’in misafiri olarak filmleri izleme şansı bulacak.
 
Festivalin kalan günlerinde sinemaseverleri ve sinemayı desteklemek isteyenlere seslenen Uçan Süpürge, herkesi askıda bilet uygulamasına katılmaya çağırıyor. Uçan Süpürgeliler “biletler askıda, şimdi sıra tanışmada” diyerek günde 1500 kişiye ulaşmayı hedefliyor.
 
Askıda Bilet nedir?
Paylaşma ve dayanışma örneği olan “askıda” uygulaması, ilk kez İtalya’da "askıda kahve" adı altında başladı. Müşteriler kahve alırken bir kahvenin daha parasını ödeyerek ‘askıya’ asıyor ve böylece bir başkasına kahve ısmarlamış oluyorlardı. Türkiye'de ise bazı fırınlarda “askıda ekmek" adıyla uygulanan bu yardımlaşma yöntemi, 2009 yılında Antalya Devlet Tiyatrosu tarafından tiyatro sahnelerine de taşınmıştı.