Polemik & Kulis
03 Eyl 2012 13:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:05

ÜÇ YENİ GAZETEDEN İKİSİ ERTELENDİ, BİRİNDEN VAZGEÇİLDİ! (MEDYARADAR/ÖZEL)

Umutlarını kurulacak yeni gazetelere bağlayan işsiz meslektaşlarımıza kötü haber!

Geçtiğimiz ilkbahar aylarında gündeme gelen ve özellikle işsiz gazetecileri heyecanlandıran üç yeni gazete projesinden ikisi ertelendi; diğerinden ise tamamen vazgeçildi.
Türk medyasındaki iktidar baskısının yoğunlaştığı dönemde güçlü bir muhalif gazete ihtiyacının doğduğunu gören girişimciler, bu boşluğu doldurmak için kolları sıvamışlardı.

İlk ciddi girişim, Günaydın ve Sabah gibi gazetelerde genel yayın yönetmenliği yapan, aynı zamanda birçok gazeteyi ülkemize kazandıran Rahmi Turan’dan gelmişti.
Rahmi Turan, Hürriyet’teki yazarlık görevine son verilmesinin hemen ardından, yeni bir gazete kurmak için kolları sıvadığını ve gazeteyi en geç bu sonbahara yetiştireceklerini açıklamıştı.
Gazetenin finansmanını İngiltere’de yaşayan ancak isminin açıklanmasını istemeyen bir Türk işadamının üstleneceğini belirten Rahmi Turan, çıkaracakları gazeteyle ülkedeki muhalif gazete boşluğunu doldurmayı amaçladıklarını belirtmişti.
Ancak Rahmi Turan’a yakın kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre gazetenin sahipliğini üstlenecek Türk işadamı, maliyetin beklediğinden çok daha fazla olması nedeniyle fikir değiştirdi. Bu durumda da Rahmi Turan’ın yeni bir gazete çıkarma hayali en azından şimdilik suya düştü.
Ancak yakın çevresi Rahmi Turan’ın vazgeçmeyeceğini ve hazırladığı projeyi, zaten içinde sayılabileceği Sözcü Grubu’na götüreceğini söylüyor.

Rahmi Turan’ın projesindeki bu gelişme; sonbahara yeni bir gazeteyle girme planları yapan Sözcü’nün de tüm hesaplarını alt üst etti. Sözcü’nün sahibi olan Akbay ailesinin yeni gazete konusundaki kesin kararlarını Rahmi Turan’la yapacakları görüşmelerin sonrasına ertelediği, bunun da yeni gazetenin sonbahara yetişme ihtimalini sıfıra indirdiği öğrenildi.

Bu sonbaharda yine muhalif bir ulusal gazete çıkarması beklenen üçüncü isim de eski Spor Bakanı ve Güneş Gazetesi’nin eski sahibi Mehmet Ali Yılmaz’dı.
Bir süre önce TV EM’le medyaya dönen Mehmet Ali Yılmaz’ın tüm enerjisini EM’e vermek istediği, ancak televizyon kanalının en çok izlenen beş ulusal kanal arasına girmesinden sonra yeni bir gazete kurmak için kolları sıvama kararında olduğu söyleniyor.

Yani ne yazık ki ufuk; işsiz meslektaşlarımız için yine karanlık…

MEDYARADAR/ÖZEL