Medya
16 Kas 2010 12:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:48

TWITTER'DA BOY GÖSTEREN KILIÇDAROĞLU'NUN LİSTESİNDE HANGİ GAZETECİLER VAR?

Hangi Hürriyet yazarı Bayram yazısında twitter'da boy gösteren siyasileri yorumladı?

Kılıçdaroğlu’nun gazeteci listesi, Bahçeli’nin hesabı


MEMLEKETİN siyasi figürleri popüler sosyal paylaşım ağı Twitter’da teker teker boy gösteriyor.

Öncü kuvvet Cumhurbaşkanı Gül olmuştu. Twitter’ı basın ve halkla ilişkiler enstrümanı olarak kullanıyor, kimseyi takip etmiyor, “renkli eylem olarak” en fazla gezilerinden fotoğraf yolluyor, bayram ve önemli gün kutlama mesajlarını yayınlıyor.
Twitter hesabının kendisinden çok görevliler tarafından idare edildiğini fazlaca hissettiriyor. Genel hatlarıyla sıkıcı bir performans, kusura bakmasın.
* * *
Sonra Kemal Kılıçdaroğlu çıktı geldi. Aralarında benim de bulunduğum (sağ olsun) bir grup gazeteciyi takip ediyor. Başka kimler var takip listesinde? Oray Eğin, Mehmet Ali Birand, Serdar Akinan, Metin Üstündağ, Selçuk Erdem, Ahmet Hakan, Cüneyt Özdemir, Nazlı Ilıcak, Serdar Turgut, Cengiz Çandar, Serdar Kuzuloğlu, Yurtsan Atakan, Ahu Özyurt...
Bu arada bildiğim kadarıyla Fatih Altaylı’nın hesabı “fake” yani sahte hesap. Zararsız “fake” hesaplardan, herhalde biri yazılarını yayıyor bu yöntemle ama Altaylı kullanmıyor twitter’ı.
Kılıçdaroğlu’nun kullanıcı olarak tek problemi bazen “spam” veya işi iyi bilenlere göre “flooding” (sel baskını) şeklinde kısa süre içinde üst üste çok fazla mesaj yollaması.
Uzun bir metni 140 karakterlik bölümler halinde yayınlıyor. Canı sağ olsun da, ekranı açıp 20 adet Kılıçdaroğlu “avatar”ı görmek kullanıcıları hafiften sarsabiliyor.
* * *
Devlet Bahçeli yeni kullanıcılardan. Biraz zaman tanımak lazım ama belli ki o da Kılıçdaroğlu gibi kendi hesabını kendisi yürütenlerden. Bu “artı” hanesine yazılır.
Eksi hanesinde ise Cumhurbaşkanı Gül gibi başka kimseyi takip etmemesi ilk sırada.
Bahçeli’yi ilginç kılan bir özelliği var; malum matematiksel formüller!
2009’da MHP’nin 40’ıncı yılını açıkladığı formülün halen etkisindeyiz; hani “2009’da iki sıfır var, silin onları, kaldı mı 2 ve 9? Toplayın 11. Şimdi de 29’la 11’i toplayın: Etti mi 40?!” şeklindeki hesap.
Twitter’da da şöyle bir mesaj yayınladı: “1 yazın yanına 3 sıfır ekleyin. Sıfırlardan birisi zekâ ve kabiliyet, diğeri bilgi ve eğitim, sonuncusu birikim ve tecrübe olsun. Bulduğunuz 1000 sayısından 1’i silerseniz kalan 3 sıfırdır. Bir anlam ifade ediyor mu? Hayır. Öyleyse bir (1) size göre ne olmalıdır.”
Bilemiyoruz Sayın Bahçeli, gelmeyin artık üstümüze!
* * *
Bu isimlerin hiçbirinin birbirini takip etmediğini söylemek gerekiyor mu? Sanmam!
Herkese iyi bayramlar.

Kanat Atkaya/Hürriyet