Medya
12 Tem 2021 22:56 Son Güncelleme: 12 Tem 2021 23:00

‘Tweet atma, siyaset yazma’ dediler! Ünlü gazeteci Habertürk'ü mü reddetti?

İstanbul'da yaşayan İranlı gazeteci ve akademisyen Savash Porgham, Twitter’dan kendisine yapılan bir iş teklifini reddettiğini açıkladı.

Daha önce birçok televizyon programında İran’la ilgili yaptığı yorumlarla tanınan İranlı gazeteci ve akademisyen Savash Porgham, bir ana akım TV kanalından Orta Doğu Haber Koordinatörlüğü için teklif aldığını duyurdu.

‘’Sosyal medya hesabını tamamen kapatması veya bazı iletilerini silmesi ve Türkiye iç siyasetini konuşmaması’’ şartıyla teklif aldığını vurgulayan Porgham, ‘’Direk ret!’’ ifadeleriyle teklife olumsuz yanıt verdiğini söyledi.

Savash Porgham, ‘’Defaatle yorumcu konuk olduğum bir ana akım TV kanalındaki bir dostum vasıtasıyla Ortadoğu haber koordinatörlüğü gibi bir pozisyon için teklif aldım. Şartları vardı; sosyal medya hesaplarımı ya kapatmam ya da bazı iletilerimi silmem, Türkiye iç siyasetini konuşmamam! Direkt ret!’’ ifadelerini kullandı.

HABERTÜRK’Ü MÜ REDDETTİ?

Daha önce birçok kez Habertürk ekranlarında yorumlarda bulunan Porgham’ın açıklamasının ardından, ‘’Habertürk’ü mü reddetti?’’ sorusu akıllara geldi…

SAVASH PORGHAM KİMDİR?

1985’te İran'ın Urumiye şehrinde doğdu. Türk, Kürt ve Arap kökleri olan bir ailenin mensubu olan Savash Porgham, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. "Şövalyelik Mesleği Gazeteciliğin Keskin Kılıcı: Haber" kitabının yazarlarından olan Savash Porgham, 2012’de Aydın Doğan Vakfı Genç İletişimciler Araştırma/İnceleme Haberciliği ödülünün sahibi oldu.

İngilizce, Farsça, Azerice ve Osmanlıca bilen Savash Porgham, ayrıca yeminli Farsça tercümanlığı da yapıyor.