Polemik & Kulis
06 Eki 2023 20:23 Son Güncelleme: 06 Eki 2023 20:44

TVNET kanalından flaş ayrılık! ‘Kahrımı çekenlere teşekkürler’

2021 yılının başlarında TVNET'e 'İstihbarat Şefi' olarak atanan deneyimli muhabir sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile kanala veda ettiğini duyurdu.

Albayrak Medya bünyesinde bulunan TVNET'te flaş bir ayrılık gerçekleşti. Suriye, Irak gibi çatışma bölgelerinden yaptığı yayınlarla hafızalara kazınan deneyimli muhabir İsmail Umut Arabacı sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile kanaldan ayrıldığını duyurdu.

Arabacı yaptığı açıklamada "18 Ocak 2021 tarihinde başlayan tvnet maceramız, masamızın boşaltılıp kolilenmesiyle bugün son buldu. Bugüne kadar kahrımı çeken herkese teşekkürler..." ifadelerini kullandı.

Haber kanalı 24'te çalışırken geçirdiği kalp krizi nedeniyle bir süre çalışma hayatına mola veren deneyimli isim daha sonra 18 Ocak 2021 tarihinde TVNET ile el sıkıştığını açıklamıştı. Arabacı, İstihbarat Şefliği’nin yanısıra TVNET'te Türk Savunma Sanayi ürünlerinin hikayelerini anlatan Savunma Hattı programını sunuyordu.

İSMAİL UMUT ARABACI KİMDİR?

1978 yılında Balıkesir’in Gönen ilçesinde doğdu. Bursa Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi ve ardından Açık Öğretim Lisesi’nden mezun oldu. Meslek hayatına 1993 yılında Bursaspor Taraftarlar Derneği’nin kurmuş olduğu Şampiyon FM isimli radyo kuruluşunda başladı.

Ardından sırasıyla Flash TV, Kanal D Spor, Uğur Dündar yönetimindeki Arena, Mehmet Ali Önel yönetimindeki Deşifre, Suat Kozluklu yönetimindeki Muhabir haber programlarında çalıştı. 2008’den itibaren 4 yıl Mehmet Ali Birand yönetimindeki Kanal D Haber Merkezi’nde görev yaptı. 2012-2014 yılları arasında Sabah Gazetesi’nde meslek hayatına devam etti.

TRT Televizyonunda 30 bölüm yayınlanan Küba’nın İzinde isimli belgesel çalışmasının ardından, 2016-2020 yılları arasında CNN TÜRK Haber Merkezi’nde çalıştı. Nisan 2020'de 24 haber kanalına transfer oldu. Burada ise kalp krizi geçirdiği Ağustos 2020 tarihine kadar görev yaptı. Arabacı son olarak TVNET kanalında 'İstihbarat Şefi' olarak görev yapıyordu.