Polemik & Kulis
04 Şub 2021 12:11 Son Güncelleme: 04 Şub 2021 14:16

Türk medyasında 'ulaştırma' krizi! Şirket battı, haberciler yolda kaldı!

Koronavirüs pandemisi, ekonomik sıkıntılarla birlikte Türk medyasını bu kez 'ulaştırma krizi' sarstı. Büyük medya kuruluşlarının ulaştırma işini üstlenen şirket iflas edince çalışanlar yollarda kaldı. Ancak asıl kriz araç kaptan şoförleri kısmında yaşandı. Nasıl mı?

Bu günlerde Türk medyasının gündeminde 'ulaştırma krizi' ilk sırada yer alıyor. Koronavirüs pandemisi ile birlikte pek çok sektörde yaşanan ekonomik sıkıntılar ulaştırma sektörünü de vurdu. 

Aralarında Ntv,  Show TV, Habertürk, Bloomberg HT, Kanal D, Vatan, Milliyet'in de olduğu Türkiye'nin büyük medya kuruluşlarının personel taşıma işini yapan Han Şirketler Grubu iflas etti. İflasın ardından çalışanlar yollarda kalırken, asıl kriz araçların kaptan şoförlerinde yaşandı. 

Metro Turizm'in yurtdışında kaçak yaşayan sahibi Galip Öztürk'ün eski ortağı Cengizhan Parmaksız'ın sahip olduğu Han Şirketler Grubu iflas etti. İflasın ardından Türk medyasında ulaştırma krizi yaşandı.

Personel taşımacılık filosu hiçbir medya kuruluşuna haber verilmeksizin yola çıkarılmadı. Medya çalışanları her zamanki bekleme yerlerinde dakikalarca servis araçlarını bekledi. Ulaştırma krizi kısa süre sonra anlaşıldı. Çalışanlar kendi imkanlarıyla gazete ve televizyon merkezlerine ulaştı. 

Ancak yaşanan kriz bitmedi. Asıl büyük kriz ulaştırma filosundaki araçların kaptan koltuğunda yaşandı. 

Alınan bilgilere göre Han Şirketler Grubu, personel taşımacılığındaki araç filosunu kendi öz sermayesiyle edinmedi. Filodaki araçların büyük çoğunluğu, kaptan şoför koltuğunda oturan şahıslara aitti. Han Şirketler Grubu'nun filosuna aracıyla katılmak isteyen kaptan şoförler bu çalışma sistemine razı gelerek yıllarca yollarda direksiyon salladı. 

Kendi araçlarıyla Han Şirketler Grubu'nda çalışan şoförler iflasın ardından büyük bir şok yaşadı. Çünkü şirket üzerine kayıtlı olan tüm araçlara el konuldu. Yüzlerce şoför, kendisine ait olan araçları geri alabilmek için şimdi ne yapacağını düşünüyor.