Polemik & Kulis
06 Haz 2018 15:58 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:41

TR Haber kapandı, ünlü ekran yüzünü TR24 kadrosuna kattı! (Medyaradar/Özel)

TR Haber’in yayın hayatının başlamadan bitmesi sonrası, kadrodaki isimler birer birer yeni kanallarla anlaşmaya başladı.

Türkiye’nin yeni haber kanalı olma iddiasıyla yola çıkan TR Haber, isim ve logo değişikliği konusunda RTÜK’ten gerekli izinleri alamayınca, daha yayın hayatına başlamadan ekran karartmıştı. 

TR Haber’in anlaşmaya vardığı isimlerden biri de izleyicilerin son olarak CNN Türk ekranlarından hatırladığı Ekin Olcayto’ydu.

YENİ ADRESİ TR24

Kanalın kapanma haberinin ardından Olcayto’nun yeni adresi de belli oldu.

Deneyimli ekran yüzü Azerbaycan’ın en büyük medya grubu ARB’nin Türkiye’de kuracağı yeni haber kanalı TR24 ile el sıkıştı.

AĞAOĞLU KRİZİ

Ekin Olcayto, CNN Türk Televizyonu’nda "Bazı Şeyler" isimli sohbet programında konuk olarak aldığı Ali Ağaoğlu’na “Cebinizde ne kadar para var" diye sormuş ve hemen ardından işadamının cebindeki paraları bizzat kendi saymıştı.

Yaşananlardan rahatsız olan CNN Türk yönetimi ise Olcayto ile yolları ayırma kararı almıştı.



EKİN OLCAYTO KİMDİR?

1975 yılında İstanbul'da doğan Ekin Olcayto, 1993 yılında Best FM'de radyoculuk yaparak profesyonel yaşamına start verdi. Ertesi yıl önce Star TV'de program yapmaya başladı.

2009 yılına kadar 16 yıl boyunca Show Radyo'da “Abuk Prenses” programını yaptı.

Aynı zaman içinde bir yandan Star TV, Kanal D ve Show TV kanallarında programcılık, Kandemir Konduk tiyatrosunda oyunculuk yaptı.

Burada TRT'nin dikkatini çeken Ekin Olcayto, TRT'de Sabah Kuşağı, Yılbaşı, Eurovision ve Haftasonu programlarını yaptı.
2000 yılında NTV'den aldığı teklif ile haberciliğe başladı. 3 yıl boyunca NTV'de haberleri sundu. Cine 5'te ve Kanal 1'de Ana Haber spikerliği yaptı. 2000 yılında “Diyalog Başarı Ödülü”ne layık görüldü.

Ekin Olcayto, 6 Temmuz 2011 tarihinde reklamcı Levent Yıldırımtürk ile evlendi. 2014 yılında boşandı.

2008 yılında Kanaltürk Ana Haber Spikerliği'ni yapmaya başladı.Daha sonra CNN Türk’e transfer oldu.