Polemik & Kulis
06 Şub 2013 18:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:00

TARAF'TA SANSÜR TARTIŞMASI İKİ AYRILIK GETİRDİ; BİR İŞTEN ÇIKARMA BİR İSTİFA! (MEDYARADAR- ÖZEL)

Taraf Gazetesi'nde yaşanan tartışmanın ardından bir ismin işten çıkarılması beraberinde bir de istifa getirdi..

Taraf Gazetesi Politika editörü Veysi Polat ile Yazı İşleri Müdürü Kurtuluş Tayiz arasındaki sansür tartışması Veysi Polat’ın işine son verilmesi ile son buldu..

Veysi Polat’ın işine son verilmesine tepki gösteren editör Faruk Aktaş, Polat’ın işine son verilmesinin Kurtuluş Tayiz’den kaynaklandığını öne sürerek istifa etti..

İki yıldır Taraf Gazetesi’nde görev yapan Faruk Aktaş ayrılığının ardından Medyaradar’a gönderdiği mektupta şu iddiaları öne sürdü:

Yaklaşık iki yıldan bu yana gurur ve onurla mesai harcadığım Taraf gazetesi politika servisindeki görevimden ayrıldım.Durumla ilgili birkaç konuyu tanıyan arkadaşlarla paylaşmak isterim.Bilindiği gibi Taraf, 1.sayfasının yüzde 80-90’ı politika sayfalarındaki haberlerden oluşan politik bir gazete.

Dolayısıyla politika servisi iş yükü ve sorumluluğu çok yüksek bir servis.Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan ve yardımcısı Yasemin Çongar’ın görevden ayrılmalarıyla yaşanan depremde,  enkazın kaldırılması ve geminin yürütülmesi için kaldık.Bunu hem ahlaki hem vicdani bir sorumluluk olarak gördüğüm için büyük bir gayret içinde olmaya çalıştık.

Ancak gazeteciliğe Taraf’ın muhabir kadrosunda başlamış, her sirkülasyon sonrası bir merdiven çıkmayı becermiş ve sonunda yazıişleri ekibi içine girmeyi başarmış bazı arkadaşlar, yaşanan son depremi de kendileri açısından bir fırsata dönüştürme gayreti içine girerek yazıişlerini ve gazetenin tüm yayın gücünü bütünüyle ellerine geçirme arayışına girdi. Bu kapsamda bir yapılanma oluşturmaya çalıştılar, önemli ölçüde bunu da başardılar. Bunu yaparken hiçbir şekilde deneyim, yetenek, emek, çaba kıstasları aramadılar. ”Nasıl olursa olsun ama bizim olsun” yaklaşımıyla hareket ettiler.

Ve bu amaçlarını oturtmak için, gazeteciliğe başladığım yaklaşık 17 yıldan bu yana tanıdığım, arkadaşım servis şefimiz Veysi Polat’ın ayağını kaydırma yoluna girdiler ve bunu da başardılar.

Bu girişimlerinin sonuçsuz bırakılmasını beklerken, yeni servis şefi belirlemeyi bile beklemeden gazetenin künyesinden Veysi Polat’ın ismini çıkardılar. Künyeyi amaçları doğrultusunda şekillendirdiler.

Veysi Polat’ın olmadığı dönemde fiilen servisin sorumluluğunu yürüten kişi olarak, servis şefimize yapılan bu haksızlığa tepki göstermek ve bu kumpasa alet olmamak, bulunduğu yeri doldurmayan bu kişilerin tezgahına daha fazla su taşımamak için görevden ayrılmayı uygun gördüm.

Taraf’ın geleceği için, ilgililere naçizane bir tavsiyede bulunmak isterim.

Çok sayıda yetenekli donanımlı arkadaşın yoğun emeği sayesinde yürüyen geminin dümenini fiilen tutanlar, deneyimsizlikleri, yeteneksizlikleri ve gazeteye harcayacakları vakitlerini, enerjilerini twitter’da harcayanlar, plan projelerini gazetenin büyümesi yerine kendilerini daha sağlama alma üzerine kuranlar, bu gemiyi çok daha fazla yüzdüremez.Halihazırda geminin yol alıyor olması dümeni ellerinde tutanların becerisi değil, servislerde yoğun bir çaba harcayan arkadaşların emekleri ve denizin durgun olması sayesindedir.

Bu deniz hep böyle durgun kalmaz.

Sağlıcakla….

MEDYARADAR- ÖZEL