Polemik & Kulis
22 Kas 2019 15:05 Son Güncelleme: 22 Kas 2019 15:44

Star yazarı Özkök'e Twitter'dan salladı: Tarihimizin janjanlı çukuru!

Star yazarı Fadime Özkan, Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'ün Özlem Zengin hakkında yazdığı yazıya tepki göstererek "Tarihimizin janjanlı çukuru" ifadesini kullandı.

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, eski başbakan Bülent Ecevit’e yönelik, “Sizin Bülent Ecevit değil mi Clinton’ın karşısında el pençe duran” ifadesini kullanan AKP Milletvekili Özlem Zengin’e bugünkü köşesinden tepki gösterdi.

Zengin’in o dönem 5 yaşında olduğunu vurgulayan Özkök, “Belli ki kafasında bir fotoğraf var. O fotoğraf da kendisine bu ülkenin tarihini unutturmuş Bugün Kıbrıs Türkü özgürlük içinde yaşıyorsa o tarihi ben hatırlatayım. Bu ülke bundan 45 yıl önce, Cumhuriyet tarihinin en önemli savaşının kararını verdi. Hadi kafanızdan CHP tarihini sildiniz. O tarihi kararı alırken yanında olan ve milletvekilliğini yaptığınız partinin ilk temellerini atan rahmetli Necmettin Erbakan’ı da mı sildiniz. Nasıl bir hafıza resetlemesidir bu” dedi.

Özkök'ün Özlem Zengin hakkındaki yazısına Star yazarı Fadime Özkan'dan tepki geldi. Özkan, 28 Şubat'ı hatırlattı ve "Ertuğrul Özkök basın tarihimizin janjanlı çukurudur,had bildiremez!" dedi. 

Özkan, twitterdan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Hürriyet'i yönetirken 28 Şubat+27 Nisan'da postal yaladı. Laik-dindar Türk-Kürt Alevi-Sünni fay hatlarını kaşıdı. Yerli sömürgecilerin kırbaç şaklatıcısı&şaklabanıydı. Cıvıklığı çıplaklığı yüceltti. Ertuğrul Özkök basın tarihimizin janjanlı çukurudur,had bildiremez!"