Polemik & Kulis
16 Mayıs 2013 11:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:10

STAR GAZETESİ'NDE ŞOK! SANSÜRE UĞRAYAN HAKAN ALBAYRAK İSTİFA RESTİ ÇEKTİ!(MEDYARADAR/ÖZEL)

Star Gazetesi Yazarı Hakan Albayrak'ın Reyhanlı'da yaşananlarla ilgili 15 Mayıs'ta yayınlanan yazısının sansürlendiği ortaya çıktı.

Albayrak’ın "Reyhanlı’da Neo nazi dehşeti" başlıklı yazısında, patlamadan sonra Reyhanlı’daki Türkiyeli halkın, Suriyeli sığınmacılara saldırdığı ve bazı Suriyelilerin başlarını taşla ezerek öldürdükleri iddia ediliyordu.
 
Reyhanlıları Nazi’ye benzeten ve ağır cinayet ithamlarında bulunan Albayrak’ın bu yazısının daha ağırının sansüre uğradığı ve bazı bölümlerinin çıkartıldığı öğrenildi. Ancak Albayrak yazıdan çıkartılan bölümleri A Haber’de Selin Ongun’un programında açıkladı. Albayrak, kafası ezilen Suriyelilerle ilgili doktorlara otopsi raporunda baskı yapıldığı ve bombayla ölmüş gibi gösterildiğini söyledi.
 
Yazının tamamen geri çekilmesi istenen Albayrak’ın istifa resti çektiği ancak olayın krize dönüşmemesi nedeniyle yazının yumuşatılarak konduğu iddia ediliyor.
 
Albayrak daha önce de Yenişafak’a rest çekmiş ve yazmayı bırakmıştı.
 
MECLİS GÜNDEMİNDE
 Albayrak’ın yazısı TBMM günemine de geldi. CHP ve MHP sözcüleri Hakan Albayrak’ı yalan söylemek ve Reyhanlı halkına iftira etmekle suçladılar.

MEDYARADAR/ÖZEL