Polemik & Kulis
18 Şub 2013 12:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:02

SÖZCÜ VE ZAMAN GAZETESİ FENA KAPIŞTI; İŞTE İKİ GAZETEYİ KAPIŞTIRAN OLAY (MEDYARADAR- ÖZEL)

Türkiye'nin çok okunan iki gazetesi Zaman ve Sözcü Marmaris'te meydana gelen bir olay nedeniyle birbirine girdi.

Marmaris’te Atatürk posterli duvar halısının paspas olarak bir dairenin kapısının önüne serildiği iddialarını Sözcü Gazetesi 4 gün önce manşetlerine taşımıştı.

Haberi Marmaris’ten ulaştıran isim, bir internet sitesinin sahibi  İlhan Barlas’tı. Konuyu araştıran Cihan Haber Ajansı Marmaris Muhabiri Alpaslan Engür ise iddiaların doğru olmadığını destekleyen bir haber yapınca ortalık kızıştı.

ZAMAN: "’ATATÜRK POSTERİNİN YERE SERİLDİĞİNİ HABERCİLERDEN DUYDUK’
Muğla’nın Marmaris ilçesinde Atatürk portreli küçük bir duvar halısının kapı önünde paspas olarak kullanıldığı haberi yalan çıktı. Söz konusu olayın yaşandığı apartmanda oturan Hatice Yiğit, komşularının böyle bir şeyi yapabileceğini düşünmediğini belirterek, "Biz öyle bir halı hiç görmedik. Olayı, çekime gelen habercilerden öğrendik." dedi.

Marmaris Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ali Apak ise durumu öğrendikten sonra o eve gittiklerini, halının kaldırılmış olduğunu, evde kızıyla yaşayan bir kadının oturduğunu öğrendiklerini söyledi.

Apak da halının bilerek oraya koyulduğunu düşünmediğini vurgulayarak,"Sabahtan akşama kadar ailesinin geçimi için çalışan bir kadın ve 13 yaşında bir kız çocuğu yaşıyor bu evde. Annesi işte olduğundan dolayı kızıyla görüştük. Bize çok üzgün olduğunu, gözyaşlarıyla dile getirdi." şeklinde konuştu.

Sözcü’nün son hamlesi ise bugün geldi. Sözcü gazetesi manşetten Zaman Gazetesi’ne fena çattı ve ‘Yalan Zamanı’ başlığını kullandı.
 
SÖZCÜ: “YALAN ZAMANI”
 
Tirajda yalan söyleyen Zaman Gazetesi, haberde de halkı kandırmaya kalktı.

Cemaatin yayın organı dün, gazetemiz SÖZCÜ’yü kurgu haber yapmakla suçladı. Marmaris’te Atatürk portreli duvar halısının paspas yapıldığına ilişkin, “Sonunda bunu da gördük” başlıklı haberimizin doğru olmadığını öne sürdü. Üstüne de iftira attı. Paspası, “SÖZCÜ mu­ha­bi­ri­nin ka­pı­ya koyduğunu” iddia etti.

Marmaris’te muhabirimiz yok
 
Oysa SÖZCÜ’nün, Marmaris’te bir muhabiri bulunmuyor. Dolayısıyla böyle bir haberi kurgulaması mümkün değil. Habere nasıl ulaştığımıza gelince; Atatürk’e yönelik bu saygısızlık önce Marmaris’te yayın yapan bir sitede yayınlandı.

Fotoğrafın üzerinde de sitenin logosu vardı. SÖZCÜ, haberi gördü, site yetkilileriyle temasa geçti, haberin bilgileriyle logosuz resmini aldı ve Türkiye’ye duyurdu.

SÖZCÜ, halkın sevgisiyle güvenini, ilkeli, doğru ve cesur haberciliğiyle kazandı. Kim ne kadar iftira atarsa atsın, bu yoldan da asla dönmeyecek…

MEDYARADAR- ÖZEL