Medya
24 Şub 2011 08:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:04

SONER YALÇIN'IN YALÇIN KÜÇÜK'LE HABERLEŞMESİ SUÇ MU?

Prof. Yalçın Küçük'le haberleşmek neden suç olsun? (İmralı'da Apo ile görüşmek bile suç değil...)

TeRTEemiz haber...

Akşam gazetesi haberi önceki gün: “Gazeteci Soner Yalçın ve Oda TV’nin iki çalışanını tutuklatan belge” diye verdi. Haberi heyecanla okuduk:

“Gazeteci Soner Yalçın ve Oda TV’nin iki çalışanını tutuklatan belgelerden biri ofisteki bilgisayarın hard diskinde bulundu. Belgeden, AK Parti hükümetini yıpratmaya yönelik notlar çıktı. Ergenekon sanıklarından Prof. Dr. Yalçın Küçük ile Oda TV’nin tutuklanan sahibi Soner Yalçın’ın teknik takibe takılmamak için kurye aracılığıyla haberleştikleri de öne sürüldü. Polis şimdi kuryenin peşinde...”

Acaba Yalçın Küçük, Soner Yalçın’a ne tür notlar göndermiş? Mesela:
- AKP kadrolaşmasını göz önüne sermek.
- AKP’nin gerçek maksadının şeriat devleti kurmak olduğunu hep gündemde tutmak...
- Sivil dikta ve sivil darbe konusunun işlenmesi.
- AKP’nin yaptığı özelleştirmelerin, vatanın satıldığı yönünde haberlerin yapılması.
- AKP’li belediyelerin mercek altına alınması. vs.. vs..

Haberi dikkatle okuyanlar tabii hemen merak ediyor.. Burada suç nerede? Prof. Yalçın Küçük’le haberleşmek neden suç olsun? (İmralı’da Apo ile görüşmek bile suç değil...) AKP’yi eleştiren haber ve yorum yapmak ne zamandan beri suç sayılıyor? Akşam gazetesi de günübirlik bu tür haber ve yorumlar yapmıyor mu?

Soner Yalçın Akşam’a açıklama göndermiş; “Bu sözde belge Odatv’ye casus program aracılığıyla girmiş, aynı anda silinmiş, bizim haberimiz yok” diyor. Her şeyin ötesinde... Olağan gazetecilik faaliyetinin suç gibi yansıtılması, AKP eleştirisinin suç gibi belletilmesi, kimi gazetecilerin suçlu gibi takdimi... Bugünlerde bu yönde yoğun bir beyin yıkama faaliyeti gözleniyor. Yargıya siyaset girince bakın neler oluyor...

Melih AŞIK / MİLLİYET