Medya
22 Mar 2010 14:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:10

ŞOK!.. KÖŞK İLE İLGİLİ HANGİ HABER HABERTÜRK MUHABİRİNİN BAŞINI YEDİ? TURGAY CİNER NE TALİMAT VERDİ?

Habertürk'ün bir kadın yazarı muhabirin işten çıkarılmasında etkili oldu mu? İşte medya dünyasını sarsacak şok detaylar...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül geçen hafta Kongo ve Gana’ya resmi bir ziyarette bulundu. Kalabalık bir gazeteci grubu da Gül’e eşlik etti. Gül’ün 15 Mart’taki ziyaretinden bir gün önce Gazete Habertürk’ün birinci sayfasında yer alan haber muhabirin başını yedi.
Gazetenin Ankara bürosunda görevli Cumhurbaşkanlığı ve diplomasi muhabiri Sevil Küçükkoşum, Gül’ün Kongo ve Gana gezisinin iptal edildiğini haber yapmıştı.Her gazetecinin başına gelebilecek birşey olmuş, Küçükkoşum haber kaynakları tarafından yanıltılmıştı.Habere yalanlama Gül’ün gazetecilerle birlikte geziye çıkmasıyla geldi.
İddiaya göre de muhabir Sevil Küçükkoşum’un işten atılmasına neden olan olay şöyle gelişti: Cumhurbaşkanı Gül Kongo ve Gana gezisi için gazetecilerle birlikteyken sözü Gazete Habertürk’ün haberine getirdi. O sırada kafilede Gazete Habertürk yazarı Ece Temelkuran da vardı. Gül’ün “İptal edildi diye yazıldı ama görüyorsunuz gidiyoruz” sözü üzerine Temelkuran hemen Cumhurbaşkanı’na “Turgay Ciner’i arayalım siz kendiniz söyleyin” dedi.
Yine iddiaya göre Temelkuran patronunu aradı, Cumhurbaşkanı Gül de Turgay Ciner ile görüşüp sitemini iletti.
İşte ne olduysa bunun üzerine oldu. O gün muhabir Sevil Küçükkoşum’un işine son verildi.

MEDYARADAR/ÖZEL