Medya
02 Kas 2010 09:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:45

SİYASET MEYDANI NEDEN YAYINLANMADI? ALİ KIRCA VE ARKADAŞLARININ ALDIĞI KARAR NE?

Geçen hafta yazmıştı Sina Koloğlu, "Akışta vardı, ama son anda yayınlanmadı.Siyaset Meydanı'na ne oldu?" diye.'Siyaset Meydanı'na ne olduğunu merak edenler varsa, açıklayayım.

‘SiYASET MEYDANI’ NASIL YENiLENDi?

Ali Kırca ve arkadaşları insanların kendilerinden beklentilerini karşılamak için ‘Siyaset Meydanı’nı müziği ve sunucusu hariç tümüyle değiştirme kararı aldı. Kırca, takım elbise değil, spor kıyafetler de giyecek

Geçen hafta yazmıştı Sina Koloğlu, “Akışta vardı, ama son anda yayınlanmadı. Siyaset Meydanı’na ne oldu?” diye. ‘Siyaset Meydanı’na ne olduğunu merak edenler varsa, açıklayayım. ‘Siyaset Meydanı’ 1994 yılından beri ekranlarda. Her şeyde olduğu gibi ekranda 18’inci sezonuna giren ‘Siyaset Meydanı’nda da zamanla bir ‘metal yorgunluğu’ baş gösterdiği için Ali Kırca ve arkadaşları aylar önce şöyle bir karar verdi:
“Bir araştırma şirketiyle anlaşalım. Onlar bizim adımıza bir araştırma yapsın. İnsanların ‘Siyaset Meydanı’ndan neler beklediğini öğrenelim. Programı da ona göre yenileyelim.” Kırca ve arkadaşları, bu araştırmayı yapma işini Era’ya verdi. Onlar da, akademisyeninden gazetecisine toplumun kanaat önderleriyle geniş çaplı bir anket çalışması yaptı, toplumun her kesiminden insanlarla görüştü ve çalışmanın sonuçlarını ekim ayının ortasında ‘Siyaset Meydanı’ ekibine sundu.
Ali Kırca ve arkadaşları da, insanların kendilerinden olan beklentilerini karşılamak için ‘Siyaset Meydanı’nı müziği ve sunucusu hariç tümüyle değiştirme   kararı aldı.

25 Kasım’da ekranda
‘Siyaset Meydanı’ 25 Kasım Perşembe akşamından itibaren yenilenen haliyle ekranda olacak.
Tartışma programı bundan böyle Kadir Has Üniversitesi’nden kiralanan 300 metrekarelik stüdyodan yayın yapacak.
Stüdyodaki konuklar iç içe halkalar halinde oturacak.
Programda çeşitli meslek grubu ve yaştan başvuruda bulunan 750 kişi arasından seçilen 24 kişi daimi tartışmacı olarak her hafta stüdyoda hazır bulunacak.
Ortada Ali Kırca ve o haftanın gündemi üzerinde görüşlerini açıklayacak ünlü konuklar oturacak, onları çevreleyen koltuklarda ise o ‘kadrolu konuklar’ ve Kadir Has Üniversitesi’nin öğrencileri olacak.
Ali Kırca, ‘Siyaset Meydanı’nı eskiden olduğu gibi takım elbise giyip sunmayacak. Kırca, daha spor kıyafetler tercih edecek. ‘
Siyaset Meydanı’nın yeniliklerinden biri de sosyal medya. Facebook, twitter gibi sosyal ağlardan da yararlanacak ‘Siyaset Meydanı’nın Taksim Meydanı’ndan canlı yayın yapacağı mini bir stüdyosu da olacak.
Aslında Ali Kırca ve arkadaşlarının hedefi Kurban Bayramı’ndan önce ‘Siyaset Meydanı’nı yenilemekti.
Ancak stüdyo yetişmeyince ekip, bu atağı bayramdan sonraya erteledi. ‘Siyaset Meydanı’ mevcut haliyle bu ay içinde bir kez yapılacak, ardından kısa bir ara verilecek.
25 Kasım’dan itibaren de gömlekli, kravatlı, V yaka kazaklı Ali Kırca ve ‘Siyaset Meydanı’ izleyicilerinin karşısına çıkacak.

Ali EYÜBOĞLU / MİLLİYET