Polemik & Kulis
02 Kas 2011 08:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:57

SİRKAYNASI KIRILAN ÇAPSIZ GAZETECİLER!

Cumhuriyete manşet olan Roth'un 'Medya korku içinde' yorumuyla ilgili Fehmi Koru bakın neler yazmış...

Cumhuriyet dün sekiz sütuna manşet atmıştı: "Medya korku içinde" sözünü...
Alman Yeşiller Partisi eş-başkanı Claudia Roth'un yaptığı açıklamasıydı bu...
Roth diyordu ki:
“Önce paranoyak olduklarını sandım, sonra gerçeği söylediklerini gördüm”.
   
Fehmi Koru'nun yazısı da bu açıklamayla ilgili. Ayrıca Can Dündar'ın "Sıra bir gün herkese gelecek" sözüne üstü kapalı bir şekilde yanıt veriyor.

ÇAPSIZLARIN BAHANESİ...

Claudia Roth "müsterih olsun" diyen Fehmi Koru,  medya ile ilgili sorunun iki yüzü olduğunu söylüyor.
Diyor ki:
"İlki, varlığını hâlâ sürdüren bazı yasa maddeleri yüzünden mağdur olan, cezaevlerine tıkılan veya yargılanan gazeteciler sorunu... İkincisi ise, kendilerini büyük gösteren sirk aynası kırılıp esas görüntüleri ortaya çıkınca ne yapacağını bilemez hale gelenlerin sorunu...    İlk sorunun varlığı ikinci soruna muhatap çapsızlara gerekçe teşkil ediyor."

ESKİSİ KADAR KORKU SALAMIYORLAR...

Türkiye'deki gazetecileri basın özgürlüğü için mücadele etmemekle itham eden Fehmi Koru, "Gazetecilik mesleği adına özgürlük mücadelesi veriliyor da biz mi duymuyoruz bu ülkede" eleştirisini getiriyor.

Ardından da sözü "sirk aynası kırılınca esas yüzleri ortaya çıkan" gazeteciler dediği kesime getiriyor ve şunları yazıyor:

"Kapalı kapılar arkasında patronlarını çekiştirenler var. Yakaladıkları yabancılara, Claudia Roth örneğinde olduğu gibi, “Yazamıyoruz, yazdırmıyorlar” diyen de hayli fazla. Konumunu kaybettiği için âniden ‘özgürlükçü’ kesilen tipler de hiç az değil. Toplum içerisinde küçücük azınlıkların iktidarlarını temsil ettikleri halde nasıl olmuşsa ‘makul çoğunluk’ gibi görünmeyi bilmiş, güçsüz hükümetler karşısında efelenerek kendileri ‘erk’ haline dönüştürmüş niceleri, etrafa eskisi kadar korku salamadıkları için bugünlerde kıyıya itiliyor da olabilir.