Polemik & Kulis
08 Mayıs 2011 16:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:19

ŞEFFAF ODA'DA AÇIKLADI! YILMAZ ÖZDİL'İN BAŞUCU KİTABI ÇOK ŞAŞIRTACAK!

Kanal D'de Şeffaf Oda'ya konuk olan Yılmaz Özdil, başucu kitabını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Kanal D’de yayınlanan ve Güneri Cıvaoğlu’nun sunduğu Şeffaf Oda’nın bugünkü konuğu Hürriyet yazarı ve Star TV ana haber ekibinin bel kemiği Yılmaz Özdil’di.

Cıvaoğlu’nun sorularını yanıtlayan ve güncel konularda yorum yapan Özdil, "başucu kitapların hangisi?" sorusuna önce ilginç bir şekilde geçiştirdi. Ardından Cıvaoğlu’nun zorlaması ile "başucundan ayırmadığı" kitabı açıkladı.

İşte Cıvaoğlu’nun sorusuna verdiği o yanıtlar:

G.C.: Senin Başucu kitabın nedir?
Y.Ö.: Tabi şimdi ben gazetecilik yaptığım için sıradan bir okur gibi davranamıyoruz. Piyasaya çıkan bütün kitapları bir şekilde takip ediyoruz. Ama benim Romancı kahramanım Kemal Tahir. Ben Kemal Tahir ile beraber Türkiye’de edebiyatın bittiğini düşünenlerdenim. Her halde ezbere bilirim kitaplarını.
G.C.: Ama bir tane daha başucunda duran kitap var. Kur’an galiba?
Y.Ö.: Elbette... Bu hepimiz için öyle. Türkçesi özellikle. Zaten o yüzden de Allahı, kitabı, dini, imanı kullananların sahtekar olduğunu kabak gibi görebiliyorsun. Kur’an’ı özellikle sağlıklı Türkçe tercümelerinden okuyan vatandaşların bu tür sahtekarları çok kolay teşhis edebildiklerini görüyorum. Ali Poyrazoğlu söylemişti bunu, her yerde de tekrarlıyorum. Kur’an’ı okumak din bezirganlığını ortaya çıkarmak için çok pratik bir yol.