Polemik & Kulis
25 Oca 2011 17:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:59

SEDA SAYAN'DAN TRT'YE İHTARNAME! HANGİ PROGRAMIN YAYINININ DURDURULMASINI İSTEDİ? (MEDYARADAR/ÖZEL)

Seda Sayan konuk olduğu hangi program nedeniyle TRT ile restleşti? Yayın kasetlerinin kendisine teslim edilmesini isteyen sanatçının tepkisi nasıl sonuçlandı? İşte ayrıntılar...

TRT Haber'de Nuriye Akman'ın hazırlayıp sunduğu Akılda Kalanlar programına konuk olan ünlü sanatçı Seda Sayan bant çekimi yapılan programı yayından kaldırmak için avukatları  aracılığıyla TRT’ye ihtarname gönderdi. 
 
TRT Haber'de gazeteci Nuriye Akman tarafından hazırlanan Akılda Kalanlar programına konuk olan ünlü sanatçı Seda Sayan , programdan önce eski sevgilileri hakkında soru sorulmamasını şart koştu.

Bant çekimi yapılan ve  30 Ocak'ta TRT Haber ekranlarında yayınlanacak program çekimlerinde  Nuriye Akman'ın Sayan’a evlilikleri hakkında soru sormasından sonra gelişen konuşmalar sırasında Sayan "ben hiç nikahsız birliktelik yaşamadım hepsi ile  evlendim" demesi  üzerine  Akman "yapmayın tabii ki nikahsız birliktelikleriniz var,Mahsun Kırmızıgül ve Nihat Doğan var’’  dedi.Seda Sayan "onlarla da nişanlıydım" dedi ve konu kapanmış oldu.
Program sonunda Seda Sayan’ın menajeri bu kısımların programdan çıkartılmasını istedi. Program yapımcısının "bu kısımları montajda atarız" sözüne güvenmeyen Sayan 2 gün sonra araya üst düzey bir tv müdürünü soktu.

O müdürün de olumsuz yanıt alması üzerine avukatı aracılığıyla TRT'ye ihtarname gönderen ünlü sanatçı yayın kasetlerinin kendisine teslim edilmesini istedi.Konu TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’e kadar iletilince Şahin,Nuriye Akman'ı arayarak, "Programı yayınlayın bizim kimseden çekinecek durumumuz yok" diyerek tavrını koydu. Sayan'ın yayını durdurmak için mahkemeye gideceği kulislerde konuşuluyor. ..Bakalım Seda Sayan TRT sansür uygulayabilecek mi?

MEDYARADAR/ÖZEL