Polemik & Kulis
23 Tem 2012 16:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:57

''ŞAMİL TAYYAR YA MİLLETVEKİLLİĞİ YA DA GAZETECİLİK YAPSIN''

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın 'Aziz Yıldırım' iddiasına çok sert tepki geldi..

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, şike davasında 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın 3’üncü Yargı paketinde yapılan düzenlemelerden yararlanabileceğini ve sıfır ceza ile kurtulabileceğini öne sürdü.

Şamil Tayyar’ın bu iddiasına en sert tepki Aziz yıldırım’ın avukatı Faik Işık’tan geldi.. Işık, "Dokunulmazlık zırhının arkasına sığının birinden bu deli saçmasını duymak komik" dedi..

“YARGIYI ETKİLEMEYE YÖNELİK”

Tayyar’ın sözlerinin yargıyı etkilemeye yönelik olduğunu değerlendiren Faik Işık, "Bir milletvekilinin yürümekte olan bir davayla ilgilenmesi üzerine bu kadar vazife midir?” diye sorduktan sonra "Bir siyasi hareketin içinde bulunan hiç bir unsur, bu kadar saygısızca ve hoyratça hangi davalardan nasıl sonuç çıkacağını, davalar hakkında etkili olacak şekilde partinin tüzel kişiliğine ambargo altına alacak şekilde açıklamalarda veya davranışlarda Şamil Tayyar kadar sınırları aşan bir tutum sergilememiştir. Şamil Tayyar önce kendisi ile ilgili 5 davayı ve bunlardan en sonuncusunu örnek olsun diye kamuoyuna açıklarsa hepimize hukuk açısından faydalı bilgiler vermiş olacaktır" dedi.

Faik Işık sözlerine şöyle devam etti; "Şu anda yüksek seçim kurulunun milletvekili adayı olmasında ve seçilmesinde hukuki sakınca görmediği 3 değişik siyasal partiden 8 milletvekili sadece yargılanıyor olmaları sebebiyle hukuken izahı oldukça sorunlu bir tarzda yemin dahi ettirilmezken, sabıka kayıtlarında pek çok erteleme bulunan veya yargılamaları milletvekili dokunulmazlığı sebebiyle yapılamayan ancak TBMM’de milletvekili olan kişilerin durumunu bir kez daha gözden geçirmesinde büyük fayda var" dedi.

AKP Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar’ı dokunulmazlık zırhına girmekle de suçlayan avukat Faik Işık, "Meclisteki yasa çalışmalarına katkısı veya meclis genel kurullarında yasa yapma süresi esnasında kürsüye çıkıp ciddi açıklamalarda bulunması beklenirken, gazetecilik veya yorumculuk adı altında dokunulmazlık zırhı arkasında beyanatlarda ve suçlamalarda bulunmak hiçbir politik harekete onur kazandıracak bir durum değildir" dedi.