Polemik & Kulis
07 Eyl 2012 20:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:06

ŞAMİL TAYYAR NEREDE? STAR GAZETESİ'Nİ BIRAKTI MI?

AK Parti Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar'dan bir süredir neden ses seda yok?

AK Parti Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar, küsüp köşesine çekildi. Tayyar, Star'daki yazılarını da bıraktı.
 
Yaptığı çıkışlarla kamuoyunda büyük yankı uyandıran AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Gaziantep saldırısı sonrasında yazdıkları ve söylediklerine konulan tepkiler üzerine küsüp köşesine çekildi.
 
Son dönem gazetecilik hayatında Ergenekon yapılanmasına karşı verdiği mücadele ile öne çıkan Şamil Tayyar, aynı tavrını Parlamento’ya seçildikten sonra da sürdürdü. Gündemdeki konularla ilgili iddialı öngörülerde bulunan Şamil Tayyar, CHP’li Hüseyin Aygün’ün PKK tarafından kaçırıldığı haberleri üzerine çıkış yaptı. Hüseyin Aygün’ün kaçırılmadığını öne süren Şamil Tayyar, “misafir edildiğini” sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan paylaştı. Bu çıkışı yüzünden CHP tarafından topa tutulan Şamil Tayyar, partisinden bir destek görmedi. Başbakan Erdoğan, farklı platformlarda kaçırılma olayını değerlendirirken Tayyar’ın ilk yaptığı çıkışa benzer açıklamalar yaptı. Erdoğan’ın Aygün olayını, “karşılıklı ayarlanmış bir plan” olarak gördüğünü ifade etmesine rağmen, Şamil Tayyar, ilk çıkışında yalnız bırakıldı.
 
GAZİANTEP OLAYI İŞİN TUZU BİBERİ OLDU
Ramazan Bayramının ikinci günü olan 20 Ağustos’ta Gaziantep’te yaşanan ve 10 kişinin can kaybını neden olan olaylar sonrasındaki gelişmeler ise bütünüyle geri çekilmesine neden oldu. Şamil Tayyar, bayramın ikinci günü Gaziantep’te AK Parti İl Başkanlığında yapılan bayramlaşma sırasında il yöneticilerinin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in de bulunduğu bir ortamda sınırdan sızmalarla Gaziantep’in artık güvenli bir yer olmaktan çıkarılmak istendiğine dikkat çekti. Tayyar özetle şunları söyledi: “Terör, teröristler İslahiye ve Nurdağı gibi kırsal kesimle sınırlı kalmadı, Hatay’dan Gaziantep Başpınar’a kadar geldi. Şehir merkezinde birçok eve cephanelik gibi bombalarla yığınak yapıldı. Allah korusun, bugün yarın şehir merkezinde büyük patlamalar olabilir. Bu tehdidi idrak edecek Gaziantep’te yeni bir idari yapılanmaya ihtiyaç var.”
 
 
GAZİANTEP VALİSİ TAYYAR'A SERT ÇIKMIŞTI
Tayyar’ın bu uyarıları yapmasından sadece 7 saat sonra Gaziantep saldırısı yaşandı. Bu çıkışlardan sonra Gaziantep Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ümit Önal’ın başka bir ile tayini çıktığını, istihbarat bilgilerini de giderken götürdüğünü ifade eden Tayyar, Gaziantep Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz’un da süreci iyi yönetemediğini gündeme getirdi. Şamil Tayyar, katıldığı bir televizyon programında da bölgede bir istihbarat eksikliği sorunu yaşanmadığını sorunun yöretimsel olduğunu ifade etti. Tayyar beceriksiz yöneticilere el çektirilmesini istedi. Tayyar’ın bu çıkışları, ertesi gün Gaziantep Valisi Erdal Ata’ya soruldu. Vali Ata, gazetecilerin, “Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar, olaydan 6 saat önce sizi uyarmış” yolundaki sorusuna sert çıktı. Vali Ata, "Ben Sayın milletvekilinin açıklamasını dinlemedim, bilmiyorum ne söylediğini de. Ama herkes kendi görevini yapsın. Böyle bir ihbar, böyle bir bilgi bize gelmedi. Gelmiş olsaydı gereği yapılırdı" çıkışını yaptı. Tayyar’ı en çok kızdıran ise, bayramlaşma sırasında söylediğini dinleyen isimlerin ertesi gün basın toplantısında Vali Erdal Ata’nın yanında yer alması idi.
 
STAR’DAKİ YAZILARINI DA BIRAKTI
Bu çıkışları sonrasında yanında olacağı düşünülen bazı isimlerin kendisini eleştirmesi üzerine hayal kırıklığı yaşadığı öğrenilen Şamil Tayyar’ın bir süre geri planda kalma yolunu seçtiği öğrenildi. Aynı zamanda Star gazetesinde yazan Şamil Tayyar, patlamadan iki gün sonra kaleme aldığı, “Gaziantep’te neler oluyor?” başlıklı yazısından sonra bir daha yazı kaleme almadı. Tayyar, Star’da yazmayı bırakıp bırakmadığı yolundaki Rotahaber editörüne, “Bana yapılan bir itiraz yoktu. Ben kimseyi sıkıntıya sokmak istemediğim için kendim çekildim” dedi.