Polemik & Kulis
28 Şub 2012 12:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:23

ŞAMİL TAYYAR- NAZLI ILICAK KAVGASINDA SON PERDE; "İFTİRACI KARDEŞLER"

AK Parti milletvekili Şamil Tayyar ile gazeteci-yazar Nazlı Ilıcak arasındaki tartışma büyüdü.

Tayyar, Ilıcak’ın kardeşi Ömer Çavuşoğlu’nu da devreye soktuğunu savundu ve ‘’Benim, Egemen Bağış için ‘Müslüman değil’ dediğimi iddia ediyor. İspat edemeyen namerttir’’ dedi.

Gazeteport’a konuşan Tayyar, Nazlı Ilıcak’ın saldırıları karşısında kendisinin de açıklama yapmak zorunda kaldığını belirtti ve ‘’Bazı sorularıma cevap veremeyince, eski defterleri karıştırıp, kardeşini de devreye soktu’’ dedi. Tayyar, şunları söyledi:

‘’Kardeşi Ömer Çavuşoğlu da, bir TV kanalında spor programına çıkmış, bana saldırıyor. AB Bakanımız Egemen Bağış için, ‘Müslüman değildir’ dediğimi öne sürüyor. Bu büyük bir yalan. İddiasını ispat etmeyen namerttir. İftiracı kardeşler çamur atıyor. Sicilleri bozuk ağızların, tehdit ve şantajlarına boyun eğmem’’

‘’ERDAL ŞAFAK YÖNETİMİNDESİN’’

Ilıcak’ın kendisi için, ‘’Refahyol’un yeminli muhalifi, o günkü asker ve MİT gibi, 28 Şubat savunucusu’’ diye yazdığını kaydeden Tayyar, ‘’Refahyol tutanakları adlı kitabımdan alıntılar yapmış’’ dedi ve şunları söyledi:

‘’Bakanlar Kurulu tutanaklarından oluşan bu kitabın özeti, o zaman çalıştığım Sabah Gazetesi’nde 9 gün dizi oldu. Dizinin editörü de şimdi genel yayın yönetmeni Erdal Şafak’tı. Ilıcak’ın bu kitaptan köşesine taşıdığı bölümler, Refahyol dönemindeki ikiyüzlü siyasete reaksiyondur. 28 Şubat’ta irtica paketine uygulama isteyen Çiller, bu görüşe net destek veren Erbakan ve bu konuşmaları Sabah’ta yayınlayan Erdal Şafak’tır. Ilıcak’ın mantığına göre Erdal Şafak’da mı asker ve MİT ile aynı çizgide?. Öyleyse bugün Erdal Şafak yönetimindeki Sabah Gazetesinde neden çalışıyorsunuz? ‘’

Tayyar ‘’ 28 Şubat’taki ‘İçeride askere selam, kamuoyuna ise delikanlı’ konseptindeki siyasal anlayış, bugün AK Parti’de olsa burada siyaset yapmazdım. Sayın Erdoğan’ı farklı kılan, içeride ve dışarıda aynı mertliği göstermesidir’’ dedi.