Polemik & Kulis
08 Kas 2010 14:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:46

SABAH GAZETESİ'NİN YENİ EDİTORYAL SİSTEMİ NASIL OLACAK? HANGİ YABANCI GAZETE ÖRNEK ALINACAK? (MEDYARADAR/ÖZEL)

Sabah Gazetesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak, uluslararası Buzz danışmanlık şirketinin Ocak ayından bu yana yürüttüğü çalışmaların sonuçlarını gazete çalışanları ile paylaştı.

İŞTE SERHAT ALBAYRAK’IN SABAH ÇALIŞANLARINA YAPTIĞI O AÇIKLAMA...

Değerli Sabah Çalışanları,
 
Bildiğiniz gibi, geçtiğimiz Ocak ayından bu yana, bizi dünyadaki lider medya oyuncuları seviyesine çıkaracak yoğun bir program üzerinde çalışıyoruz. Bu program, hızla değişen Türk medya dünyasındaki yerimizi sağlamlaştırmamızı ve yenilikleri öncü bir şekilde uygulamamızı sağlayacaktır. 
 
Bugün bu çabamızın bazı sonuçlarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Öncelikle bizi zorlu, ama üretken bir sürecin beklediğini belirtmek isterim.
 
Sn. Ahmet Çalık, ben ve yönetim kurulumuz bu süreçle ilgili büyük heyecan duyuyor ve bunun gereklerini kararlılıkla takip ederek uygulamayı kendimize görev biliyoruz. Bugünkü durumuyla Sabah’ın Türk medya camiasındaki önemli konumundan ve sunduğu haberlere güvenen okur kitlesinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Sabah’ın bu önemli misyonu güçlenerek sürdürebilmesi adına, gazetemizin Türkiye’de lider konuma gelmesinin ötesinde  tüm bölgedeki en modern ve başarılı gazetelerden biri olması için azami çabayı gösterme kararlılığındayız.
 
Bu amaca ulaşmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamayı prensip edindik. Bu süreçte rakiplerimizi inceleyip güçlü ve zayıf yönlerini tespit ettik. Ulusararası danışmanlarımız, diğer pazarlardaki bilgi ve deneyimlerini Sabah’ı daha ileriye taşıma perspektifi ile bizlere aktardılar. Son olarak, Sabah’ın tecrübeli editoryal kadrosundan ve bilgi işlem uzmanlarından oluşan bir ekiple beraber yurtdışında modern sistemleri kullanan gazetelere, bu sistem ve çalışma yöntemlerini yerinde görmek ve değerlendirmek üzere ziyaretlerde bulunduk.
 
Şimdi kısaca bunların sonuçlarının ne olacağını ve duyduğumuz heyecanı sizlerle paylaşmak istiyorum.
 
Çağın gereklerine uygun yeni, modern editoryal sistemimizi seçme sürecimizin son aşamalarındayız. Bu sistem, bizim günlük işleyişimizi son derece kolaylaştırarak, artan zaman ve enerjimizle en doğru alana, yani en iyi haberi üretip en güzel yazıyı yazmaya odaklanabilmemizi sağlayacaktır. Sizin de tahmin edeceğiniz gibi bu aynı zamanda önemli bir yatırım anlamına gelmektedir. Ancak bizim önceliğimiz, tekrar tekrar vurgulamak istediğim gibi, sizleri Sabah’ı yeni zirvelere taşıyacak en mükemmel araçlarla donatmaktır.
 
Bunun yanı sıra, editoryal sürecin kalbi olan haber odamızı ve yazı işleri ortamımızı en modern şekilde yenilemeyi hedefliyoruz. Sabah’ın yeni yerleşiminde Die Welt, The Guardian, Daily Telegraph ve El Mundo’nun yanı sıra BBC gibi dünya çapında kurumların uygulamalarından esinlenerek bizim için en doğru modeli hayata geçirme gayretindeyiz. Bu amaçla mimarımız da bizim için enerjik, dinamik ve pozitif bir çalışma ortamı oluşturmak için çalışmaktadır.
 
Bu çalışma sürecinde ve ziyaretlerde görev almış arkadaşlarımız da önümüzdeki günlerde sizinle bilgi ve deneyimlerini paylaşacaklardır. Sizin de bu gelişmelerle ilgili heyecanımızı paylaştığınızı umuyor, bu çabalara vereceğiniz destek konusunda size güveniyorum.
 
Önümüzdeki haftalarda uygulama süreçleriyle ilgili sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.
 
Hepinize iyi çalışmalar dilerim.
 
Serhat Albayrak
Yönetim Kurulu Başkan Vekili


 

MEDYARADAR/ÖZEL