Polemik & Kulis
05 Eyl 2022 12:10 Son Güncelleme: 05 Eyl 2022 12:18

Sabah Gazetesi'nden şok ayrılık! Hangi deneyimli isim gazeteyle yollarını ayırdı?

Sabah Gazetesi'nde 16 yıl boyunca muhabirlik, editörlük ve köşe yazarlığı yapan deneyimli isim iş akdini feshederek gazeteyle yollarını ayırma kararı aldı.

Sabah Sağlık Editörü Didem Seymen, gazete ile yollarını ayırdı. Seymen, Sabah Gazetesi, Günaydın Eki ve Sabah.com.tr’ye sağlık haberleri hazırlıyor, Instagram canlı yayınları yapıyordu. 16 yıldır Sabah’ta muhabirlik, editörlük ve köşe yazarlığı görevlerinde bulunan Didem Seymen, ayrılık sonrası Medyaradar'a şu açıklamayı yaptı:
“21 Mart 2006’da böbrek nakli olup 24 Nisan’da haber olduğum, Ağustos 2006’da maskemle adım attığım ve stajyer muhabir olarak göreve başladığım Sabah ailesinden 16 yıl sonra haklı nedenle iş akdimi feshetmek zorunda kaldım. Bana inanan, beni yetiştiren ve birçok başarıya, ödüle imza atmamı sağlayan Esra Tüzün’e, kariyerime ve hayatıma kattıkları için çok teşekkürler.”



Didem Seymen kimdir?
1985 yılında İstanbul’da doğdu. 2007 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünden, 2012 yılında ise İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik bölümünden mezun oldu. 2006 yılında böbrek nakli ameliyatının ardından Sabah Gazetesi Sağlık Editörü tarafından önce haber, sonra haberci yapıldı. Sabah Gazetesi Sağlık Editörü Esra Tüzün’ün emekli olup gazeteden ayrılması ile Sabah Gazetesi Sağlık Muhabirliği’nin yanı sıra Sabah Sağlık Editörlüğü ve Köşe Yazarlığı görevini de üstlenmiştir. 2013 yılında Sabah WEB TV’de yayınlanan ‘İkinci Hayatlar’ programının hem yapımcılığını, hem de sunuculuğunu yapmıştır. Türkiye’nin ilk ve tek böbrek nakilli sağlık habercisidir. Yüzlerce sağlık haberine imza atan Seymen, uluslararası kongrelerde ülkemizi temsil etmesinin yanı sıra kendisini hasta çocuklara adamış bir gönüllüdür.