Polemik & Kulis
01 Ağu 2023 15:37 Son Güncelleme: 01 Ağu 2023 16:49

Sabah gazetesinde üst düzey atama! Kim, hangi göreve getirildi?

2008 yılından bu yana Sabah Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüten Erdal Şafak’ın istifasının ardından Sabah’ın Genel Yayın Yönetmenliğine atanan isim belli oldu.

2008 yılından itibaren Sabah Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüten 78 yaşındaki Erdal Şafak istifa etti. Erdal Şafak istifa kararını Sabah Gazetesi’nin Yazı İşleri toplantısında meslektaşlarına duyurdu. Şafak, sağlık sorunlarının bulunduğunu belirterek görevine devam etmeyeceğini söyledi.

SABAH’IN GENEL YAYIN YÖNETMENİ BELLİ OLDU

Erdal Şafak’ın SABAH’tan ayrılmasının ardında Genel Yayın Yönetmenliğine, 2007 yılından bu yana Sabah Gazetesi’nde Genel Yayın Yönetmen yardımcılığı yapan Metin Yüksel atandı.

Atama, Turkuvaz Medya Grubu’nda İnsan Kaynakları Grup Başkanı ile Turkuvaz Medya Yönetim Kurulu Başkanvekili Dr. Serhat Albayrak’ın mesajıyla duyuruldu.

Mesajda “İş hayatına 1990 yılında başlayarak çeşitli gazetelerde görev alan ve 2007 yılında Grubumuza katılarak Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcılığı görevini yürüten Sn. Metin YÜKSEL’in, 30 yılı aşkın gazetecilik tecrübesi ile Sabah markamızı kaldığı yerden ileri noktalara taşıyacağına inancımız tamdır. Türkiye’de medya sektörünün gelişme ve kökleşmesi adına büyük katkı sağlayan,  güvenilir, etik, araştırmacı ve eşit görüşüyle yıllardır hepimizin ‘’Erdal Abisi’’ olan Sn. Erdal ŞAFAK’a Grubumuza verdiği emek ve tüm özverili çalışmaları için teşekkür ediyor, Sn. Metin YÜKSEL’e yeni görevinde başarılar diliyoruz” denildi.