Polemik & Kulis
09 Tem 2012 12:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:53

SABAH GAZETESİNDE FLAŞ GELİŞME; ŞULE TALU GÖREVİNDEN AYRILDI! (MEDYARADAR- ÖZEL)

Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak ile tartışan Şule Talu, Sabah'la yollarını ayırma kararı aldı..

Sabah’ta beklenen oldu ve Yayın Koordinatörü Şule Talu, gazeteyle yollarını ayırdı..

Medyaradar, bir süre önce Sabah’ta büyük bir kriz patlak verdiğini duyurmuş, Erdal Şafak’ın Şule Talu’yu istemediğini duyurmuştu..

İŞTE AYRILIĞIN PERDE ARKASI

MEDYARADAR, Şule Talu’nun Sabah’tan neden ayrıldığının perde arkasını araştırdı..

İşte Talu’nun ayrılığına yol açan tüm gelişmeler :

Her şey Şule Talu’nun İzmir’deki annesinin tedavisi için yıllık izne çıkmasıyla başladı.. Tedavi uzayınca iznini uzatmak zorunda kalan Talu’nun dönmemesine sinirlenen Erdal Şafak,  yayın koordinatörünün  gıyabında ağza alınmayacak küfürler ederek görevden aldığını, Murat Köprü’nün yerine vekalet edeceğini, Amerika’dan geldiğinde artık onunla çalışmayacağını söyledi..

Şafak, Şule Talu’nu telefonlarına çıkmadı ve Başbakan’la birlikte Amerika’ya gitti. Şule Talu, gazeteye geldiğinde Serhat Albayrak onunla çalışmak istediklerini ve göreve devam etmesini istedi.

Erdal Şafak yönetimin bu tavrı üzerine Şule Talu’nun görevine devam edebileceğini ama yerine vekalet etmesini istemediğini yönetime bildirdi.. Şule Talu, arkasından küfür edip etmediğini sorduğunda ise küfürleri inkar etti.. Erdal Şafak, Talu’suz yazıişleri toplantısında çalışanlara’’ burada konuştuklarımız kimin tarafından yönetime bildiriliyor bilemiyorum ama ben ayrılırsam hepinizi kovarlar’’ dedi.

Ancak Erdal Şafak’ın asıl kızma sebebinin, olay çıkmadan birgün önce Ergun Babahan’ın Çalık ve Albayrak’ı yönetim katında ziyaret etmesi ve Talu’nun Ergun Babahan’ın gelmesi için kulis yaptığına inanması yüzünden olduğu öğrenildi.

Şule Talu tüm bu gelişmeler üzerine yönetimin ısrarına rağmen bugün istifa ederek odasını topladı ve ’’şimdilik’’ gazeteden ayrıldı.
 
Şule Talu Kimdir?

Gazeteciliğe İzmir Ticaret Gazetesi’nde başladı uzun bir süre yeniasır’da çalıştıktan sonra istanbul yeniasır kuruluşunda görev yapan Talu yeniasır yerine Sabah kurulunca ekonomi servisinde çalıştı ve ilk kadın servis  müdürü olarak görev yaptı.Çeşitli üniversitelerde hocalık yapan Talu 2002 yılında Vatan’ı kurmak için ayrılan ekibin yerine Ergun Babahan tarafından yayın koordinatörü olarak kurucuları arasında olduğu gazeteye geri döndü.Habertürk yazarı Umur Talu ile evli olan Şule Talu iki çocuk annesidir..