Medya
02 Kas 2010 08:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:45

SABAH GAZETESİ KÜFÜRLERİYLE ÜNLENEN ENGİN ARDIÇ'LA YOLLARINI AYIRACAK MI?

"Sabah'ın yayın yönetmeni Oktay Ekşi olayının medyada bir milat olması gerektiğini söylemiş, öyleyse ..."

Akşam Gazetesi Yazarı Oray Eğin, Oktay Ekşi’nin istifa sürecini yazana Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak’a "Engin Ardıç kovulacak mı?" sorusunu yöneltti..

İşte Eğin’in yazısından o bölüm :

Dünkü yazısında Sabah’ın yayın yönetmeni Oktay Ekşi olayının medyada bir milat olması gerektiğini söylemiş. Batılı standartlarda bir medya düzeninin kurulması gerektiğinden dem vurmuş... Ekşi’nin başına gelenler herkesin başına gelebilir diye de uyarmış...

Bakın neler diyor:
- Bu tür yazıların, bu tür yazarlığın, bu tür gazeteciliğin bilginin sürekli yeniden üretildiği çağımızda kahvehane sohbetlerine bile malzeme olamayacağını anlatmaya çalışıyorum.
- ’AB’ye en hazırlıksız sektör’ utancına artık son verelim.
- Gazetelerimizi ve onları hazırlayan kadrolarımızı AB standartlarına, kriterlerine yaklaştırmaya odaklanalım. Yoksa bu gidişle tüm kadroları köklü bir tasfiye bekliyor.

Ben bu yazıdan Sabah’ın yayın yönetmenin hedefinde ilk olarak kendi gazetesinin yazarı Engin Ardıç’ın olduğu anlamını çıkardım! Yoksa Sabah gazetesi küfürleriyle ünlenen yazarıyla yollarını ayıracak mı? Zira bu AB kriterlerine ne yazık ki ilk olarak Ardıç uymuyor. Ben beğenirim kendisini, kalemini de takdir ederim gerçi ama karar mercii değilim ki... Yayın yönetmeninin hiçbir kriterine uymuyor sonuçta...

İlkeyse alın ilke.