Polemik & Kulis
29 Oca 2013 12:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:41

SABAH GAZETESİ FENA KARIŞTI! EKONOMİ MÜDÜRÜNDEN OKUR TEMSİLCİSİNE SERT SÖZLER!

Daha önce genel yayın yönetmenini patrona şikayet eden ekonomi müdürü bu sefer de okur temsilcisine çaktı.

Sabah gazetesi Ekonomi müdürü Oğuz Karamuk, bugün kaleme aldığı yazısında "Gazetemizin okur temsilcisi Sayın Yavuz Baydar, dünkü köşesinde bizim ekonomi sayfalarıyla ilgili eleştiriler yapıyor. ’Öteki Taraf’tan bakıp bize gazetecilik dersi veriyor..." diyerek gazetesinin okur temsilcisine çok ağır sözlerle yüklendi.

BİZE ÖZÜR BORÇLUSUNUZ
Karamuk köşesinde şöyle yazdı:

"...bize gazetecilik dersi veren ve ’Ombudsman’ sıfatıyla bu işi kendisine meslek edinen siz, Ekonomi Servisi’ne yönelik daha önceki eleştirel yazılarınızda da olduğu gibi bizi aramak zahmetini göstermediniz. Bizi suçladığınız konuda kendiniz ’HATA’ yaptınız. Sizin de bildiğiniz gibi; kronik şekilde yapılan hatalar, niyet beyanı olarak kabul edilir. Kısacası bize özür ve hakkımızı teslim yazısı borçlusunuz sayın Yavuz Baydar."

BAŞKA YERLERDE ÇELME TAKMIYORLAR

Gazetecilik mesleği açısından yaptıkları haberlerin ne kadar başarılı olduğunu da yazan Karamuk, okur temsilcisine "Siz de bilirsiniz ki, bu tip başarılar, genelde diğer yayın organlarında ödüllendiriliyor. Çelme takılmıyor." diyerek sitem etmeyi de ihmal etmedi.

KARAMUK’UN İLK VAKASI DEĞİL

Aslında Okur Temsilcisine köşesinden çakan Karamuk’un ilk vakası değil bu yazı. Daha önce de kaleme aldığı bir haber analiz ile hem "yeni medya"ya hem de kendi gazetesinin başındaki isme, Erdal Şafak’a çakmıştı.

"PATRON GÖRÜR DEĞERİMİZİ ANLAR"

Yaptıkları haberlerin reklam verenleri ürkütmemek için diğer gazeteler tarafından görülmediğini, kullanılmadığını ileri süren Karamuk, geçtiğimiz yıl Şubat ayında  "Zaten benim gazetemin birinci sayfası da Atlasjet haberlerine karşı aynı tutum içinde... Tüm bunlara rağmen Türkiye’nin en iyi gazetesinde, Türkiye’nin en iyi ekonomi ve gazete sayfalarını yapmaya devam edeceğiz... İşimizi yapacağız... Balık bilmezse Halik bilir... Patron görür değerimizi anlar..." yazmış ve genel yayın yönetmenini patrona şikayet etmişti.