Polemik & Kulis
18 Mayıs 2011 16:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:22

RUŞEN ÇAKIR, TARAF YAZARINDAN NİYE ÖZÜR ÇAĞRISINDA BULUNDU?

İsmet Berkan NT'de 'darbe günlükleri' özeleştirisini yinelerken Ruşen Çakır ise bir özür de Alper Görmüş'ten beklediğini söyledi. VİDEO

Hürriyet yazarı İsmet Berkan, NTV ekranlarında Ruşen Çakır’ın konuğu olduğu programda Taraf yazarı Alper Görmüş’ün suçlamalarına cevap verdi. Daha önce de özür dileyen Berkan özeleştirisini yinelerken Ruşen Çakır ise bir özür de Görmüş’ten beklediğini söyledi.

Alper Görmüş, Nokta dergisinde yayınladığı Özden Örnek’in darbe günlükleri karşısında medyada bir karartma ve çarpıtma kampanyası yaşandığını söylemişti. Taraf yazarı Sözkonusu kampanyada İsmet Berkan’ın da sürpriz bir şekilde saf tutuğunu kaydetmişti.  Berkan, Görmüş’e Twitter’da cevap vermiş ve hatalı olduğunu, özür dilediğini belirtmişti.

Ruşen Çakır, Yazı İşleri’nde ağırladığı Berkan’a konuyu hatırlattı. Berkan özrünü tekrarladı ancak Ruşen Çakır da sözü Ahmet Şık ve Nedim Şener’e getirerek Alper Görmüş’ün bir özür borcu olduğunu savundu. Alper Görmüş, Şık ve Şener’in tutuklanmasına gelen tepkilere hayli mesafeli durarak dikkat çekmişti.

İsmet Berkan: O yazı Alper’in anladığı şekilde anlaşımlaya çok müsait bir yazı. Haklıdır Alper, kendisinde bir hayal kırıklığı yaratmışım. Daha önce de söylemişti zaten bana. Ama TV’de söyleyince artık bir cevap vermeke gerekir diyerek Twitter’da özür diledim kendisinden.

Ruşen Çakır: Alper’in de Ahmet Şık ve Nedim Şener için ne zaman özür dileyeceğini ben merak ediyorum.

İsmet Berkan: O ayrı...

Ruşen Çakır: O ayrı, bu da ayrı ne yapalım...

İsmet Berkan: Biz maalesef Türkiye’de kişisel ilişkilerimizde gerçekleri, algıları çok sık karıştırırız. Hiç kimse için ’bu adam suç işlemez’ diyemem, hiç kimse için. Nedim’i çok iyi tanımam ama Ahmet’i çok iyi tanırım, uzun süre birlikte çalıştık. Eğer şüphe edeceksem bunu savcının lehine değil arkadaşımın lehine kullanırım.

 
RUŞEN ÇAKIR TARAF YAZARINA ÖZÜR ÇAĞRISINDA BULUNDU! VİDEO 1

RUŞEN ÇAKIR TARAF YAZARINA ÖZÜR ÇAĞRISINDA BULUNDU! VİDEO 2