Polemik & Kulis
14 Mayıs 2024 07:57 Son Güncelleme: 14 Mayıs 2024 07:57

KRT TV’den üst düzey atama haberleri geldi! Yeni haber müdürü kim oldu?

KRT TV’den üst düzey atama haberleri geldi. Deneyimli gazeteci, haber müdürü olarak atanırken uzun bir süredir kanalda görev alan isim ise istihbarat şefliğine getirildi.

İş insanı Fırat Bozfırat’ın 2023’te satın aldığı KRT TV’deki yeni yapılanma devam ediyor. Son olarak üst düzey yeni atamalar gerçekleştirildi. MedyaRadar’ın özel haberine göre kanalın yeni Haber Müdürü Turan Kırkıl oldu. İstihbarat Şefliğine ise Hüda Aslan getirildi.

TURAN KIRKIL KİMDİR?

Turan Kırkıl, mesleğe 1995 yılında başladı. Ulusal kanallarda muhabirlikten editörlüğe, haber müdürlüğünden haber koordinatörlüğüne kadar çeşitli görevlerde bulundu. Haber programlarında birçok önemli dosya habere imza attı. Gazeteci İsmail Navruz ile birlikte TRT haber'de yayınlanan "Ya olmasaydı" ve "Teşkilat" adlı programları hazırladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Kırkıl evli ve bir çocuk babası.

HÜDA ASLAN KİMDİR?

İstihbarat şefliğine atanan Hüda Aslan, Ege Üniversitesi Radyo ve Televizyon bölümünden mezun oldu. Stajyerliğini Kanal D’de tamamlayan Hüda Aslan, uzun bir süre KRT’de muhabirlik ve editörlük yaptı. Şimdi ise kariyerine İstihbarat Şefi olarak devam edecek.