Polemik & Kulis
23 Ağu 2013 09:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:21

RTÜK'TE KAVGA ÇIKTI, ÜYELER BİRBİRLERİNİ DÖVMEYE KALKTI!

RTÜK'te kavga çıktı; bir üyenin "Dövecek misin ?" çıkışına yanıt "Gerekirse döveriz" oldu..

Edinilen bilgiye göre 20 Ağustos Salı günü yapılan Üst Kurul Toplantısı'nda RTÜK Başkanı Dursun, MHP kontenjanından seçilen üye Esat Çıplak'ın frekans tahsis ihalelerine ilişkin değerlendirmesinin bazı gazetelerde yer almasını, "yalan-yanlış, eksik değerlendirmeler yapılıyor, bunlar Üst Kurul’un resmi görüşü gibi algılanıyor" diyerek eleştirdi. Üst Kurul’u temsilen açıklama yetkisinin kendisine ait olduğunu vurgulayan Dursun, "Üye arkadaşların açıklamaları, RTÜK’ün saygınlığını zedeliyor, Üst Kurula zarar veriyor. Başka Üst Kurullarda üyelerin demeç verdiğine hiç raslıyor musunuz? Meclis Başkanı, ‘Üst Kurul üyelerinin bu yöndeki açıklamalarını cezalandırmak üzere yasa teklifi değişikliği verin, geçirelim' dedi. Ben yanlış olacağını söyleyip engel oldum” diye konuştu.

"ÜYELERE BÖYLE DAVRANAMAZSINIZ!"

Çıplak, "Açıklamayı RTÜK adına değil, kişisel değerlendirmesi olarak yaptığını" belirterek kendisini savundu. Ardından söz alan Demirkan ise şöyle konuştu:
“Üst Kurul’u temsilen açıklama yetkisi Başkan’a aittir ama, bu demek değildir ki, üyeler karşı çıktıkları konularda görüş açıklayamazlar. Üst Kurul’da yasa, yönetmelik ve teamüllere aykırı işlemler, icraatlar sizin çoğunluğunuzla geçince, muhalif üyeler doğaldır ki, bunları kamuoyu ile paylaşabilirler. Haksızlıklara ve yanlışlara boyun eğecek halimiz yok. RTÜK’ün saygınlığını zedeleyen çok karar alındı. Muhalif kanalların yayınları tek yanlı ve çok daha yoğun olarak raporlanıp ceza veriliyor. RTÜK artık ‘Sansür Kurulu’ olarak anılıyor. Niye bu konuyu burada gündem konusu yapıp, büyüteç altına almak aklınıza gelmiyor? Bunlar RTÜK’ün saygınlığını zedelemiyor da, muhalif üyelerin size göre yanlış olan açıklamaları mı Üst Kurul'un saygınlığını zedeliyor? Bu olayı bu kadar büyütmeniz doğru değil. Bir yanlışlık varsa, doğru açıklama ile düzeltirsiniz, ama üyelere böyle davranamazsınız.”

"SİZİ BİZ SEÇİYORUZ"

Süleyman Demirkan'ın konuşmasını kesen Dursun'un, “Yeter artık” diye bağırdığı, Demirkan'ın da “Bu nasıl tavır, dövecek misiniz beni” diye karşılık verdiği öne sürüldü. Ortam gerilirken, Dursun'un “Gerekirse döveriz” diye karşılık vermesinin tansiyonu daha da yükselttiği öğrenildi. Diğer üyelerin araya girmesi üzerine oturuma devam edilebildiği, bir süre sonra Demirkan’ın, Dursun’un kendisini tehdit ettiğini ve tehdidini geri almadığını söylediği, bunun üzerine Dursun, Üst Kurul üyelerine dönerek, “Ben az önce bir şaka yaptım. Bunun ciddiye alındığını fark ediyorum” dediği ifade edildi.

CHP kontenjanından seçilen diğer üye Ali Öztunç'un da, "Sayın Başkan başka üst kurullar ile RTÜK’ü kıyaslamanız çok isabetli değil. RTÜK üyeleri Meclis tarafından seçiliyor ve eşit durumdalar. Başkan’ı Üst Kurul üyeleri olarak biz seçiyoruz” sözleriyle Dursun'a tepki gösterdiği belirtildi.