Medya
11 Ağu 2013 14:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:20

RTÜK DEĞERLENDİRME DAİRESİNE; CEZA VERİLECEK KANAL TÜYOLARI!

Milliyet yazarı Sina Koloğlu, son dönemde kanallara ceza yağdıran RTÜK'e yeni tavsiyelerde bulundu!

RTÜK İZLEME VE DEĞERLENDİRME DAİRESİNE; CEZA VERİLECEK KANAL TÜYOLARI

National Geographic kanalına RTÜK ceza kesti. Bu kanalda yayınlanan “Uyuşturucu Etkisi” adlı belgeselle ilgili sanırım. Belgesel; “Metamfetamin”, “Alkol”, “Eroin” ve “Kokain” adlı dört bölümden oluşuyor. Yapım birebir bu maddelerin içildiği mekanlarda içicilerle ticaretini yapanlarla konuşmuş. Tabii tedaviler vs. ile tıp ayağı da var. Ayrıca ticaret ağı da gündeme geliyor. Dört bölümünü de izlemiştim. Yayın saati de gecenin bir kör karanlığındaydı. Çocukların ayakta olmayacağı saat diliminde.

Bir şikayet gelmiş. “Alkol ve tütün ürünleri ve uyuşturucu bağımlılığı yapıcı madde kullanımı ve kumar oynamayı özendirdiği” gerekçesiyle ceza kesilmiş.
Daha önce bu sütunda defalarca yazdım. Bu şikayet değil gammazlama hattı aslında.
Madem “tematik kanallara”da sardınız, ben size bazı “tüyolar” vereyim.
Bir kere şu seyahat kanallarına dikkat. Lokantalarda şarap içmeyi geçtim, bir de ürün tanıtımı yapıyorlar. Valla yapıyorlar. En iyi şarap mahzenleri tanıtılıyor. Bira nasıl yapılıyor.

Sonra yemek kanalları. Şarap soslu yemekler yapıyorlar. Böyle şarabı hiç buzlamadan alıp yemeğin içine döküyorlar mesela. Yaban domuzu çok kıymetliymiş hamburgerleri de çok güzel olurmuş!
Hadi bakalım RTÜK’e  yeni bir “ceza alanı” daha  doğdu:?Tematik kanallar!

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN