Medya
27 Eki 2010 10:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:44

RTÜK CNN TÜRK'E NEDEN CEZA VERDi?

RTÜK, CNN Türk'e neden ceza verdiğini belirten bir açıklamayı hangi köşe yazarına gönderdi?

RTÜK CNN TÜRK’E NEDEN CEZA VERDi?


CNN Türk’te ’Ne Oluyor’ programında İP Genel Sekreteri konuştu, RTÜK’ten kanala ceza geldi. Ben de bunu eleştirdim. RTÜK uyarı cezası gerekçesini açıklayan  bir metin yolladı.

“Hasan Basri Özbey, yargı kurumunu, Başbakan ve Cumhurbaşkanı gibi devletin en üst kademesinde bulunan kişileri çok ağır dille suçlamış, eleştiri sınırları ötesine geçmiş, hatta onları hakarete varan sözlerle itham etmiştir. Demokratik rejimlerin üç temel unsurundan biri olan ’yargı’nın ’...Terör örgütü mü arıyorsunuz? Evet, yargının içinde bir terör örgütü var. Bunun adı da Beşiktaş Terör Örgütü...’, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi kastedilerek ’Beşiktaş terör örgütünün terörü’ gibi ifadelerle itham edilmesi, toplumun yargıya olan saygısını, adalete olan güvenini sarsacak nitelikte olup, ağır bir suçlamayı içermektedir.
Yargının ve yargı mensuplarının onur ve saygınlığını, meslek itibarlarını tahkir edici bu ifadelerin eleştiri sınırları içerisinde değerlendirilmesi mümkün görülememektedir.

Bunun yanında Başbakan’la ilgili olarak sarf edilen ’...Bakın Amerika’nın Türkiye’yi parçalamayı hedefleyen projesinde görev aldım diyor 35 kez...’ sözlerinin de yine eleştiri sınırları içerisinde değerlendirilemeyecek ağır bir ithamı ve hakareti içermekte olduğu değerlendirilmiştir. Cumhurbaşkanı hakkında kullanılan ’...Çankaya’da kim oturuyor. John Powel ile 2 sayfa 9 madde Türkiye düşmanı sözleşme yapmış biri oturuyor...’ ifadelerinin de hem Cumhurbaşkanının şahsını hem de makamını ağır bir şekilde itham eder nitelikte olduğu düşünülmektedir. Dolayısıyla söz konusu ifadelerle, hem yargı kurumu, hem yargı çalışanları, hem de Cumhurbaşkanı ve Başbakan gibi devletin en üst düzeyinde bulunan şahıslar, ağır şekilde suçlanmış, hakarete maruz bırakılmış, onur ve şerefleri hiçe sayılmış, manevi şahsiyetlerine saldırıda bulunulmuştur."

Karara Hülya Alp karşı çıkmıştır. Bu, sonuçta şahsı ilgilendirir. Kanalın genel duruşu değerlendirilmelidir. Saldırıda bulunan kişi ya da kuruluşlar gereğini yaparlar.

Sina KOLOĞLU / MİLLİYET