Polemik & Kulis
02 Oca 2020 13:04 Son Güncelleme: 02 Oca 2020 14:36

RTÜK Altaylı’ya ne ceza kesti? Hürriyet yazarının bombası fos çıktı!

Hürriyet spor yazarı Tahir Kum’un Altaylı ile ilgili ceza iddiaları patladı. Kum, köşe yazısında RTÜK'ün cezasının Altaylı'yı yerinden hoplatacağını iddia etmişti...

RTÜK’ün, gazeteci Fatih Altaylı’yı, TFF ve Başkanı Nihat Özdemir’e yönelik sözlerinden dolayı ağır bir para cezasına çarptırdığı iddia edilmişti. Hürriyet Gazetesi yazarı Tahir Kum tarafından ortaya atılan iddiada cezanın yerinden hoplatacak cinsten olduğuna vurgu yapılmıştı.

Medyaradar bugün RTÜK'ün kestiği o cezaya ilişkin bilgilere ulaştı. Cezanın Kum’un iddia ettiği gibi en üst seviyeden verilmediği, ‘8. Madde 1- Ç insan onuruna aykırılık’ maddesi üzerinden yüzde 1 para cezasına karar verildiği öğrenildi.

Hande Sarıoğlu'nun moderatörlüğünde yapılan ve Fatih Altaylı’nın yorumcu olarak bulunduğu Spor Saati programı ise yaşanan bu gelişmenin ardından yayından kaldırıldı.

Program daha önce Sarıoğlu ile Altaylı arasında yaşanan gerginliğin ardından Altaylı’nın programı terk etmesi sonrası uzun süre konuşulmuştu.

Altaylı, ceza alan yayında TFF Başkanı Nihat Özdemir için, “Bu federasyon hadımdır. Bu federasyon iktidarsızdır. Nihat Özdemir oraya laf olsun diye süs olsun diye konmuştur. Yani şu bardağı da bardak abi diye oraya koymakla, o Nihat Abi’yi oraya koymak arasında zerrece fark yoktur” ifadelerini kullanmıştı.