Polemik & Kulis
09 Ağu 2010 14:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:32

RAMAZAN'A DAHA BİR GÜN VAR AMA ONA ÇOKTAN GELDİ! HANGİ HÜRRİYET YAZARI BU GECE SAHURA KALKACAK?

Daha Ramazan gelmeden bu gece sahura kalkacağımızı ilan eden Hürriyet yazarı kim?

Hürriyet gazetesinin Kelebek ekinde "Bir Yemek Masalı" isimli köşenin sahibi olan Sahrap Soysal bu kez daha Ramazan gelmeden köşesinde bir skandala imza attı.

Onbir ayın sultanı Ramazan’a yarın yani Salı gecesi kalkacağımız ilk sahur ve Çarşamba günü ilk tutacağımız oruçla merhaba diyeceğiz.

Ancak Hürriyet Kelebek yazarı Sahrap Soysal kendisini öylesine Ramazan ayına hazırlamış olacak ki köşesinde ’Bu gece sabaha karşı kalkıp Ramazan’ın ilk sahur yemeğini yiyeceğiz ve yarın da oruçlu olacağız’ diye yazdı.

Ancak ne editörler ne yazıişleri bu hataya dikkat edip düzeltmedi.

RAMAZAN’DA ŞARAPLI YEMEK TARİFİ

Sahrap Soysal’ın geçen yılki Ramazan’da şaraplı yemek tarifi skandalı henüz akıllardan çıkmamışken bu yeni Ramazan yazısı skandalı okuyucuları şaşkına çevirdi.

Kimbilir Hürriyet yönetimi bir daha ki Ramazan ayında Sahrap Soysal’ın yıllık iznini kullandırarak hem okuru hemde yazarı Ramazan ayı travmasından kurtarır.

İşte o yazı

Ramazan geldi hoş geldi

Ramazan ayının ilk günü yarın. Yani, bu gece sabaha karşı kalkıp Ramazan’ın ilk sahur yemeğini yiyeceğiz ve yarın da oruçlu olacağız.

Ramazan ayı her yıl bir öncekinden daha erkene geldiğinden bu yıl en azından yarısında bizi biraz zorlayabilir. Çünkü hem günler uzun, hem de hava oldukça sıcak. Bu da demek oluyor ki, bu yıl daha da dikkatli olmamız gerekiyor.
Bir taraftan doyurucu ve tok tutan şeyler yememiz gerekirken, bir taraftan da  hava sıcaklığı ve nem nedeniyle ağır yiyeceklerden
kaçınmamız lazım.
Üstelik yaz günlerinde dikkat etmemiz gereken bir başka şey daha var. Vücudumuz aşırı su kaybettiğinden içeceğimiz su miktarı çok önemli. Bu gece sahurda bol miktarda su içmeyi ve yarın da iftardan sahura kadar bütün gün içemediğimiz suyu telafi etmeyi sakın unutmayın.
Uzmanların tekrarladıkları bir başka önemli husus daha var: Çok yaşlı olanların, kronik hastalığı ya da tansiyon, kalp gibi rahatsızlıkları bulunanların oruç tutmamaları...
Evet sevgili okurlarım, Ramazan ayı hoşgörü ayıdır. Oruç tutmanın zorluğuyla birbirimizi kırmamaya, incitmemeye dikkat edelim. Şimdiden sağlıklı bir ramazan geçirmenizi diliyorum.

MEDYARADAR/ÖZEL