Polemik & Kulis
14 Kas 2014 13:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:54

Özgür Mumcu, kendisini 'CIA ajanı' ilan eden siteye sert tepki gösterdi!

Bir internet sitesinde CIA'dan para alan gazeteciler diye açıklanan listede isminin geçtiğini gören Özgür Mumcu twitter'dan esti gürledi...

Frankfurter Allgemeinzeitung'un uzun yıllar Yayın Yönetmenliği'ni yapan Alman gazeteci Udo Ulfkotte'nin, A Haber kanalında yaptığı açıklamalarda, 'Türkiye'den CIA'ya çalışan gazeteciler biliyorum' sözleri tartışma yaratmıştı.

Ulkotte'nin bu sözlerinin ardından Medyagundem isimli haber sitesinde "CIA'dan yılda 250 bin dolar maaş alan Türk gazeteciler kimler?" başlıklı bir haber yayınlandı. Haberde, Türkiyeli bazı gazetecilerin CIA'ya çalıştıkları ve bu sayede çift maaş aldıkları belirtilerek isimleri listelendi. Başlangıçta listede isimler tek tek sayılırken, gelen tepkiler üzerine isim ve soyisimlerin baş harfleri rumuz olarak yazılacak şekilde değiştirildi. 

Haber sitesinin listesinde isminin yer aldığını gören gazeteci Özgür Mumcu, Medyagundem.com isimli haber sitesine ateş püskürdü. Haber sitesini Twitter'dan eleştiren Mumcu, haberi önce sosyal medyada paylaştı, ardından yazdığı mesajlarla siteye ateş püskürdü.