Medya
13 Eyl 2011 04:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:48

ORAY EĞİN'DEN NAZLI ILCAK'A AĞIR SİTEM!

Oda Tv iddianamesinde "şikayetçi" olarak adı geçen Nazlı Ilıcak'a Oray Eğin'den ağır sitem geldi. İşte o sözler...

Ben sizi tanırım Nazlı Hanım
Geçen cuma akşamından beri gözüm Nazlı Ilıcak'ta. Bir tepki vermesini, ses çıkartmasını bekliyorum. Oda TV iddianamesinin açılışında şikayetçi olarak Muammer kızı Ayşe Nazlı Ilıcak olarak adı daha ilk satırda yer alıyor. Başka gazetecilerin terörist olduğunu iddia eden ve tutuklanmasını isteyen bu metnin açılışında Nazlı Ilıcak'ın adını görünce ister istemez merak ediyorum: Ne diyecek?

Bu yazıyı yazana kadar ses çıkmadı Ilıcak'tan. Biliyorum ki bu aralar Aydın Doğan'dan rica ettiği program için CNN Türk'te çalışıyor, tweet bile atmıyor.

Ama bütün bunları mazeret kabul etmiyorum.
Herkesten önce onun daha bu iddianame çıkar çıkmaz bir açıklama yapması gerekirdi. Benim tanıdığım Nazlı Ilıcak'a bu yakışırdı.

Nazlı Ilıcak değil mi bu ülkedeki otoriter rejimlerden hep mağdur olan. Ben onun 27 Mayıs anılarını da okurum.

80'li yıllarda eşinin sahibi olduğu gazeteden iktidar baskısı yüzünden atılmış, magazin gazetesinde yazmak zorunda kalmıştı.

Nazlı Ilıcak değil mi bir lince karşı Merve Kavakçı'ya sahip çıkarak Meclis'e sokan?
O değil mi 28 Şubat'ta her şeyi kaybeden?

Siyasi konuları bir yana bırakıyorum. Ama Nazlı Ilıcak'ta basın özgürlüğü söz konusu oldu mu akan suların durduğunu düşünürdüm. Ondan Voltaire'vari bir duruş beklerdim.

Nazlı Ilıcak'ın kişisel tarihine meslektaşlarını hapse göndermek isteyen bir şikayetçi lekesini yakıştıracağını zannetmem. Bu utancı taşımak isteyeceğini de hiç düşünmem.

Cuma akşamından beri kendisini hapsettiği o kozadan çıkarak itirazını yükseltmesini bekliyorum. Umarım yanılma payım yoktur.

Oray Eğin/Akşam