Medya
18 Tem 2011 10:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:35

ORAY EĞİN, ÖZKÖK İLE EYÜP CAN'IN ARASINA GİRDİ! ERHAN ALBAYRAK'IN SOYUNMA ODASINA BAKSIN!

Akşam gazetesi yazarı Oray Eğin, bir haftadır Ertuğrul Özkök ile Eyüp Can arasında süren sert polemiğe öyle bir örnek vererek Can'ı vurdu ki..

İşte Akşma yazarı Oray Eğin’in bugünkü köşe yazısının konuyla ilgili kısmı...

Çarpık bir ritüelmiş
Eyüp Can dünkü köşesine İtalya’dan bir fotoğraf koydu. İtalya’da yakalanan mafya lideri yakınlarına ’omerta öpücüğü’yle veda etmiş. İki erkeğin dudaktan öpüşmesi mafyada ’Sırlar aramızda kalacak’ anlamına geliyor. Eyüp Can bu fotoğrafı ’Mafyadaki omerta kuralı futbola da yansımasın’ diye koymuş. ’Bu çarpık ritüel futbola da yansımasın’ istiyormuş... Güya ritüel diye ’Kol kırılır yen içinde kalır’ geleneğine karşı çıkıyor. Ama ne kadar ustaca gizlemeye çalışsa da başaramamış, kelimeler insanı ele veriyor. Aslında bilinçaltında iki erkeğin öpüşmesini çarpıklık olarak gördüğünü ne yazık ki gizleyemiyor.
’Çarpık ritüel futbola sirayet etmesin’miş... Bastırılmış homofobi böyle zamanlarda fışkırıyor işte.
Neyse eminim benden önce Eyüp Can’dan bu satırın hesabını soracak epey kişi vardır Radikal’de. Kendisine kötü bir haberim var: O ’çarpık ritüel’ dediği çoktan futbol dünyasına sirayet etti! Madem bu aralar fotoğraf yorumlamaya sardı, o zaman kendisine tavsiyem Wayne Rooney’le John Terry’le, Türk futbolcu Erhan Albayrak’ın soyunma odasında çekilen ’çarpık’ fotoğraflarına bakmasını öneriyorum.

İşte Oray Eğin’in sözüne ettiği Erhan Albayrak’ın o fotoğrafı!