Medya
27 Eki 2010 16:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:44

ORAY EĞİN İSİM VERMEDEN NAGEHAN ALÇI'YI TOPA TUTTU!

Akşam yazarı Oray Eğin, "Bir hatanın anatomisi" başlığı ile kaleme aldığı yazıda isim vermeden Nagehan Alçı'yı bilgisizlikle suçladı!

Bir hatanın anatomisi

Bu bir yazım hatası değil...
Bir dikkatsizlik ya da ’Freudyen sürçme’ hiç değil... Düpedüz bilgisizlik...
Dün, bir köşede Kim Jong-il’in adının Kim Jong 2 diye yazıldığını gördüm.
’Il’ yazılınca ’II’ gibi görünüyor zannedilmiş herhalde. Oysa görüyorsunuz,her yazı tipinde ’Il’ ve ’II’ arasında bir fark illa ki vardır... Hiçbir şey bilmiyorsan bile gazeteciysen en azından ’bakmasını’ bileceksin...

Bu yanlışı yapan Nagehan Alçı'ydı

Oray Eğin'in isim vermeden bahsettiği kişi Akşam yazarı Nagehan Alçı'ydı.İşte Alçı'nın dün yazdığı yazısında o yanlışı yaptığı ve Kuzey Kore Devlet Başkanı'nın ismini Kim Jong Il yerine Kim Jong 2 diye yazdığı yazıdan bir bölüm:

"Ülkeyi yıllardır yöneten diktatör Kim Jong 2 nihayet yerine geçecek bir varis belirledi: Oğlu Kim Jong Eun. Ancak oğlan genç ve acemi. O nedenle kral kız kardeşi ve bacanağını da yönetimden sorumlu kıldı.

Kıldı kılmasına da Kuzey Kore'de durumlar hiç iç açıcı değil. Ekonomik sıkıntılar diz boyu. Üstelik artık bir ülkeyi dünyadan izole etmek de mümkün olmuyor. Cep telefonları ve internet sayesinde, Kuzey Koreliler, kendileri sefalet içindeyken kardeşleri olan Güney Korelilerin ne kadar iyi şartlarda yaşadıklarını duyuyor, okuyorlar. (Düşünün: Kuzey Kore'nin kişi başına düşen milli geliri 2000 dolarken, güneyinki 30 bin dolar!)

Böyle bir tablo, halk güneyle birleşmek istiyor. Tıpkı Doğu Almanya'nın 80'lerin sonunda Batı ile birleşmeyi istemesi gibi... Bu nedenle güneyde büyük panik var. Ne de olsa söz konusu istek Almanya'dakinden de büyük boyutlarda bir değişimi beraberinde getirecek. Zira kuzeyde 25 milyon insan yaşıyor!"