Medya
09 Şub 2011 08:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:01

ORAY EĞİN HAKLI MI ÇIKTI? ALTAN AİLESİ'NE KARALAMA KAMPANYASI MI BAŞLATILDI?

"Birkaç gündür Altan Ailesi'ne yönelik çok çirkin, belaltı bir saldırının start'ı verildi."

Altan Ailesi de anlayacak

Bu bir 'Ben demiştim' yazısı değildir. Sadece tam da korktuğum oldu. Birkaç gündür Altan Ailesi'ne yönelik çok çirkin, belaltı bir saldırının start'ı verildi. Adres hiç şaşırtıcı değil: Cemaat'çi televizyon kanalları, dinci İnternet siteleri. Belli ki bir düğmeye basıldı, yıpratma emri verildi.

'O gece'yle ilgili çok tehlikeli, spekülatif ve sadece karalama unsuru bulunan haberler yayılıyor. Dinci militanlar, eski defterleri açıp Ahmet Altan'ın eski konuşmalarını, edebi bağlamda söylediği bazı sözleri arşivden çıkartıyorlar... 'Bakın bu aile böyledir' diyorlar.

Ayıp değil mi?  Ahmet Altan, iktidara çatmasaydı... Çetin Altan 'nankörlükle' suçlamasaydı... Bütün bunlar elbette olmayacaktı.

Oysa tek bir olay yetti düğmeye basılması için. Küçücük bir eleştiri, bir kerecik de olsa aranın bozulması hemen maskelerini düşürdü, gerçek yüzlerini gösterdi. Bu 'zihniyet' böyledir işte; bu zihniyetle işbirliğine gidilmez, ortak yola çıkılmaz, en ufak bir fikir ayrılığında insanın gözünün yaşına bakmazlar...

Umarım Altan Ailesi ittifak yaptıklarının gerçek yüzünü nihayet anlar... Zaten hala anlamazsa da ne diyeyim...
Hep böyle işte Türkiye'de: Bir tek kendi başımıza bir şey gelince akıllanıyoruz, uyanıyoruz. Hep deneme yanılma...

Oray EĞİN / www.aksam.com.tr