Polemik & Kulis
18 Oca 2011 13:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:58

ORAY EĞİN 4 YAZISIYLA MUHTEŞEM YÜZYIL'A KAÇ BİN DOLAR KATKI SAĞLADI?

Oray Eğin Zaman'da yayınlanan Muhteşem Yüzyıl araştırmasına itiraz etti, cevap araştırmaya köşesinde yer veren Günseli Özen Ocakoğlu'ndan geldi.

İşte Günseli Özen Ocakoğlu’nun Medyaradar'a gönderdiği cevap...

Oray Eğin, köşesinin değerini bilmiyor!

"Akşam gazetesi yazarı Oray Eğin, bugünkü köşesinde Zaman gazetesinde 17 Ocak tarihinde Muhteşem Yüzyıl dizisiyle ilgili Ajans Press tarafından yapılan araştırmaya dayanarak yazmış olduğum yazıya bir yorum yapmış. Eğin yazısında, "Araştırmayı yapan kişi köşe yazarlarının diziden ne kadar bahsettiğini yazmış. Ben dört kere yazmışım, yani dört kere reklamını yapmışım ona göre. Oysa ben diziyi falan yazmadım. Sadece dizinin adını geçirdim köşemde; birkaç cümle içinde sadece. Orada da diziyi, yapımı, hikayesini falan anlatmıyordum" diyerek araştırmanın hatalı olduğuna dair bir atıfta bulunmuş. Oysaki Ajans Press’ten gelen veriler Oray Eğin’in köşesinde 11-12-13 ve 14 Ocak tarihlerinde Muhteşem Yüzyıl dizisine değindiğini göstermekte.
Öte yandan Oray Eğin’e hatırlatmak isterim ki söz konusu araştırma ve bu araştırmanın kriterleri medya dünyası tarafından uzun yıllardır kullanılan sonuçları tecrübeyle sabit verilerdir. Bu verilerin ve araştırma kriterlerinin hatalı olduğunu söylemek aynı kriterleri kullanan tüm medya takip kuruluşlarını haksız yere eleştirmek anlamına gelecek. Kaldı ki yazarın belirttiği gibi içerik değil sayı ifade edilirken, köşesinde sadece ismini geçirdiğini söylediği diziye reklam eşdeğerinden katkısı 206 bin dolar olmuş. Haberin her yerde okunabileceği köşe yazılarının medyanın en önemli silahı olduğu bir dönemde rakamlarla ortaya koyduğumuz üzere köşe yazarlarının bir cümle içinde geçirdikleri konular bile çok değerli oluyor. Köşe yazarlığının önemli ve ciddi bir sorumluluk olduğunu kamuoyunun bilgisine bir kez daha sunmak isterim."

Günseli Özen Ocakoğlu - Zaman gazetesi Köşe Yazarı / Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni

 

ORAY EĞİN NE YAZMIŞTI: "BU KADAR UYDURUK BİR MEDYA ANALİZİ OKUDUNUZ MU?"